Εισαγγελέας στον Άρειο Πάγο ο Ντογιάκος

Τον Ισίδωρο Ντογιάκο επέλεξε χθες -και μάλιστα ομόφωνα- το υπουργικό συμβούλιο για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έπειτα από την αποχώρηση του Βασίλη Πλιώτα λόγω συνταξιοδότησης. Αξίζει να αναφέρουμε πως η υποψηφιότητα του κ. Ντογιάκου είχε αναδειχθεί πρώτη σε σταυρούς προτίμησης την περασμένη εβδομάδα και στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που γνωμοδοτεί επί της διαδικασίας, συγκεντρώνοντας ψήφους από την ευρύτερη πλειοψηφία και όχι μόνο από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πολύπειρος και ικανός εισαγγελέας αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε δύσκολη και απαιτητική συγκυρία, καθώς ο επί τρία χρόνια προκάτοχός του επέδειξε ιστορική αδράνεια, απενεργοποιώντας στην πραγματικότητα τον κομβικό για τη Δικαιοσύνη ρόλο του εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας. Παράλληλα, για τη θέση της πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Ευαγγελία Νίκα, η οποία θα παραμείνει στην ηγεσία του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου για δύο έτη.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα