Πισώπλατη μαχαιριά από τον Λοβέρδο στον Ανδρουλάκη!

Την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει μετωπική στον Μητσοτάκη, ο πρώην υπουργός στηρίζει τον πρωθυπουργό!

Τα γραμμάτια στη ζωή και ειδικά τα πολιτικά δεν πρέπει να μένουν απλήρωτα. Και ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως φαίνεται, δεν αγνοεί αυτόν τον κανόνα. Εσπευσε χθες να ανταποδώσει τη βαθιά υποχρέωση στο Μαξίμου, μόλις μία ημέρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να τον «βγάλει λάδι» για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Novartis, μολονότι το FBI τον περιελάμβανε στα πολιτικά πρόσωπα που είχαν δωροδοκηθεί από τον ελβετικό κολοσσό. Σε μια κίνηση πολιτικής αβροφροσύνης -άλλοι την είπαν πολιτική εξαργύρωση για την αίσια έκβαση της περιπέτειάς του- έδειξε την ευγνωμοσύνη του στο Μαξίμου, φέρνοντας την ίδια στιγμή σε αμήχανη θέση το κόμμα του.

Ο πρώην υπουργός και δελφίνος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-KIN.AΛ. υποστήριξε (ρ/σ Status 107,7) ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι λόγος για προσφυγή στις κάλπες!

Πρόκειται για μια θέση ευθέως αντίθετη με την επίσημη κομματική γραμμή, δεδομένου ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης με σκληρή δήλωση υποδείκνυε την πόρτα της εξόδου στον πρωθυπουργό, γεγονός που υπό προϋποθέσεις συνεπάγεται προσφυγή σε πρόωρες εκλογές!

Οι δηλώσεις Λοβέρδου ήρθαν ως φυσική συνέχεια της εξόφθαλμης και απροκάλυπτης αβάντας που πρόσφερε πρόσφατα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν, υποβαθμίζοντας το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., ανέφερε, όπως είχε πράξει προ ημερών και η ευρωβουλευτής του κόμματος Εύα Καϊλή, ότι «εκείνος που παρακολουθεί τη διεθνή ειδησεογραφία γνωρίζει πολύ καλά ότι δυστυχώς παρόμοια φαινόμενα έχουν καταγραφεί για πολιτικούς αλλά και για πολίτες σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου». Συνηθισμένα πράγματα δηλαδή…

Στις εφεδρείες

Ο φιλόδοξος πρώην υπουργός, που ως επικεφαλής της «δεξιάς πτέρυγας» στο κόμμα του, κατατάσσεται στις «εφεδρείες των προθύμων» οι οποίοι θα αυτομολούσαν χωρίς ενδοιασμό στο παραμικρό νεύμα του Μαξίμου, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των παρακολουθήσεων, υποστηρίζοντας ότι «καλά κάνει» ο Νίκος Ανδρουλάκης και αρνείται να ενημερωθεί ιδιωτικώς για τον λόγο της παρακολούθησής του.

«Και εγώ στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν επρόκειτο να πήγαινα» είπε και συμπλήρωσε:

«Μετά δεσμεύεσαι από το παραμικρό που θα ακούσεις σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του θέματος. Η απάντηση σε τέτοιες καταστάσεις είναι μόνο θεσμική. Ούτε με τηλέφωνα υπουργών ούτε ακόμα του πρωθυπουργού ούτε με συναντήσεις με τον διοικητή της ΕΥΠ. Η απάντηση είναι μόνο θεσμική».

Οπως εξήγησε, «ή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ή με Εξεταστική Επιτροπή», η οποία κατά τον ίδιο «μπορεί να γίνει και κεκλεισμένων των θυρών», όπως πρότεινε η κυβέρνηση…

ΠΑΣΟΚ: Τα ερωτήματα δεν απαντώνται σε κλειστά γραφεία

Να επανέλθει η συζήτηση του σκανδάλου των υποκλοπών στο έδαφος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησε χθες ο Δημήτρης Μάντζος, σημειώνοντας ότι τα σοβαρά ερωτήματα που έχουν αναδυθεί δεν απαντώνται «στο αυτί» ή σε κλειστούς διαδρόμους και γραφεία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ εξήγησε (Σκάι) την άρνηση του Ν. Ανδρουλάκη για ιδιωτική ενημέρωση, παρατηρώντας: «Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, που αποδεδειγμένα γνώριζε, αλλά και οι υπουργοί που τον συνόδευσαν δεν είπαν την αλήθεια στη Βουλή. Ποιοι του ζητούν σήμερα να τον ενημερώσουν; Ο υπουργός Επικρατείας, που ήταν ένας από εκείνους που αρνήθηκαν να πουν την αλήθεια; Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει απέναντι σε αυτά τα πρόσωπα ο αρχηγός μίας παράταξης που ολόκληρη παρακολουθήθηκε;»

Σχετικά με τη μομφή της κυβέρνησης ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «εργαλειοποιεί» το σκάνδαλο, ο Δ. Μάντζος υπογράμμισε: «Συνηθίζεται παγκοσμίως, από κυβερνήσεις που είναι υπεύθυνες για τέτοιου είδους παρακολουθήσεις, να προσπαθούν να δείξουν προς την πλευρά του θύματος ως τον φταίχτη και πως αυτός τελικά έχει το βάρος να βγει στους πολίτες και να τους πει τι έχει κάνει. Ε, λοιπόν, εμείς λέμε ότι δεν στεκόμαστε στο κομματικό όφελος. Το κάνουμε γιατί είναι το ελάχιστο καθήκον μας απέναντι στη δημοκρατία, στο κράτος δικαίου και στον τρόπο που έχουμε επιλέξει ως ελεύθεροι άνθρωποι να ζούμε σε αυτήν τη χώρα».

Ερωτηθείς για την κυβερνητική μομφή ότι το κόμμα του ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε: «Είναι εσφαλμένη και εντελώς υποδηλωτική της ταραχής και του πανικού στον οποίον βρίσκεται η κυβέρνηση», την οποία κάλεσε «να ανατρέξει στο τι έχουμε πει και έχουμε κάνει όλη την περασμένη περίοδο και, αν θέλει, για τη δική της χρήση, ας κάνει και τις δέουσες συγκρίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τηρώντας ίσες αποστάσεις, επισήμανε: «Δεν επιτρέπεται ούτε η κυβέρνηση ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση να “εργαλειοποιούν” την υπόθεση αυτή για να εξαγάγουν παραπολιτικά συμπεράσματα για μικροκομματικό όφελος».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα