Η επίθεση σε ξένα media ξεσκεπάζει το καθεστώς

Τελευταίο κρούσμα, η στοχοποίηση συντάκτριας του «Politico» που αποκάλυψε την παρέμβαση Κομισιόν για τις υποκλοπές

Του Γιώργου Χατζηδημητρίου

Η ντροπιαστική σφαλιάρα που δέχθηκε και χθες το Μαξίμου ακούστηκε στις άκρες της επικράτειας. Το ενημερωμένο «Politico» αποκάλυψε σε δημοσίευμα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε εξηγήσεις από την Αθήνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά η ελληνική κυβέρνηση την κάλεσε ουσιαστικά να μην ασχολείται με το θέμα και να μη δίνει βάση σε όσα ανυπόστατα γράφουν ελληνικά ΜΜΕ μειωμένης εγκυρότητας!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 29 Ιουλίου η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Κομισιόν ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Στις 2 Αυγούστου, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας, με απαντητική επιστολή την οποία προφανώς του υπαγόρευσε το Μαξίμου, συνιστά με επαρχιώτικη βαλκανική υπεροψία -λες και απευθύνεται σε γλοιώδεις τροφίμους και αυλοκόλακες της λίστας Πέτσα– ότι «λαμβάνοντας υπόψη πως η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, θα το θεωρούσαμε σώφρον στο μέλλον να αποφύγετε να ενστερνιστείτε βιαστικά συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που έρχονται από πολιτικά ΜΜΕ που δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και αντικειμενικότητά τους».

Το δημοσίευμα του έγκυρου διεθνούς ενημερωτικού μέσου ήρθε την ώρα που έπρεπε, εκθέτοντας σε δυσάρεστη θέα τα καταφανή και ανερυθρίαστα ψέματα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Μόλις την περασμένη Τρίτη ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, απάντησε με το γνωστό ύφος του: «Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιο επίσημο αίτημα από θεσμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οτιδήποτε ή οποιαδήποτε διευκρίνιση θεσμικά ζητάται από τη χώρα μας προφανώς και θα δίδεται».

Θα περίμενε κανείς ότι ο Γιάννης Οικονόμου, ο άνθρωπος που ενορχηστρώνει το ημερήσιο κυβερνητικό ψεύδος, θα έψαχνε τώρα λαγούμι για να κρυφτεί… Προς γενική κατάπληξη, ο εκπρόσωπος του Μαξίμου, υπερβαίνοντας κάθε όριο αυτοσεβασμού, ισχυρίστηκε, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ, ότι την εποχή εκείνη δεν είχε αποκαλυφθεί η παρακολούθηση Ανδρουλάκη, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί το σύστημα Predator. Εξαπέλυσε, μάλιστα, επίθεση εναντίον της δημοσιογράφου που αποκάλυψε το θέμα, επιχειρώντας άλλη μια χυδαία στοχοποίηση, από αυτές που συνηθίζουν τα παράκεντρα της ασταθούς εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Έχει σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ» ψέλλισε πάνω στον πανικό του. Αυτή η θλιβερή και ανάξια επιχείρηση «δολοφονίας χαρακτήρων», που απαντάται μόνο σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται. Επαναλήφθηκε πρόσφατα, στην περίπτωση του έγκυρου και πολυβραβευμένου δημοσιογράφου των «New York Times», που κάποιοι κυβερνητικοί ασπάλακες προσπάθησαν να εμφανίσουν ως ελεγχόμενης αξιοπιστίας.

Και είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν από πρώτο χέρι και η «δημοκρατία» και οι συντάκτες της, κάθε φορά που οι αποκαλύψεις τους αμφισβητούσαν με ακλόνητα στοιχεία και σκληρή δημοσιογραφική έρευνα τα γυάλινα παραμύθια του επηρμένου συστήματος Μητσοτάκη.

Αργά το βράδυ, με οργισμένη ανακοίνωσή της, η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της συντάκτριας του «Politico» Νεκταρίας Σταμούλη, υπογραμμίζοντας ότι «θεωρεί ατόπημα για υπουργό χώρας της Ε.Ε., και μάλιστα τον καθ’ ύλην αρμόδιο για την ενημέρωση και τον Τύπο, να προχωρά δημοσίως στη στοχοποίηση και επαγγελματική διαβολή δημοσιογράφου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα