Στον τοίχο για τις υποκλοπές ο Μητσοτάκης!

Απανωτά «χαστούκια» από τον ξένο Τύπο. Καταπέλτης ο διευθυντής του Politico, άρθρο φωτιά και του «Guardian»

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να κρατούν την ανάσα τους κάθε πρωί που θα ελέγχουν τον ξένο Τύπο μέχρι να διαπιστώσουν ποιες εφημερίδες, ειδησεογραφικά πρακτορεία ή τηλεοπτικοί σταθμοί ασχολούνται με τη «βρόμα και τη δυσωδία» της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Πανικόβλητοι, είναι υποχρεωμένοι να εφευρίσκουν όλο και πιο γελοίες δικαιολογίες για να καλύψουν τις ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ο οποίος παρακολουθεί τους τίτλους να περνούν μπροστά του κάνοντας τον ψόφιο κοριό.

Μετά τη συζήτηση της Παρασκευής στη Βουλή, όπου οι σφαλιάρες της αντιπολίτευσης ήταν απανωτές, ήρθαν και νέες δημοσιεύσεις σε ξένα ΜΜΕ, τα οποία αποδεικνύουν τον καθημερινό πλέον διασυρμό της Ελλάδας.

Το Politico δεν έχει σκοπό να συγχωρήσει τον ανεκδιήγητο κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος έχει δυσανεξία στην αντίθετη άποψη και στην κριτική και μοιάζει βγαλμένος από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής Ιστορίας. Μετά τη στοχοποίηση της ανταποκρίτριάς του, με χυδαίες εκφράσεις από το σύστημα εξουσίας Μητσοτάκη, την απάντηση έδωσε ο διευθυντής του Politico Τζαμίλ Αντερλίνι, ο οποίος σε άρθρο του κάνει λόγο για «επαίσχυντη συμπεριφορά» και σαφέστατη αναφορά σε «ολοκληρωτικά καθεστώτα», τα οποία, όπως αναφέρει, «γνωρίζει πολύ καλά»:

«Το άλλο που θέλω να αναφέρω είναι η επαίσχυντη αντιμετώπιση της συναδέλφου μου και συνεργάτιδας του Politico Νεκταρίας Σταμούλη. Μια γενναία και διακεκριμένη ρεπόρτερ με έδρα την Ελλάδα, η Νεκταρία δέχθηκε χειμαρρώδη κακοποίηση αυτήν την εβδομάδα. Το βιτριόλι ενθαρρύνθηκε, αν όχι υποκινήθηκε, από λανθασμένες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και ανώτερων συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι σχεδόν σαν οι Αρχές να αποφάσισαν να αποδείξουν το δίκιο της αναφοράς της. Εχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής μου καριέρας σε ένα αυταρχικό (που τείνει να είναι ολοκληρωτικό) κράτος (την Κίνα), γνωρίζω από πρώτο χέρι τους κινδύνους και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που τολμούν να διαπράξουν σωστή δημοσιογραφία.

Είμαι περήφανος για το έργο της Νεκταρίας, για εμάς, και καλώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πολύ περισσότερα για να υποστηρίξει τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου, που ισχυρίζεται ότι ασπάζεται. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα,Τζαμίλ Αντερλίνι».

Χθες είχε σειρά ο «Guardian», σε δημοσίευμα του οποίου αναφέρεται: «Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας – Πιθανόν δραματικές επιπτώσεις για την κυβέρνηση». H αρθρογράφος σχολιάζει ότι το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας αρχίζει να φαίνεται όλο και πιο σκοτεινό και, παρά την εμπιστοσύνη των Βρυξελλών για τις κινήσεις Μητσοτάκη αλλά και τον χειρισμό του της πανδημίας, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε δεινή κατάσταση. Στο δημοσίευμα υπάρχουν σχόλια και για το περίφημο επιτελικό κράτος και το σύστημα διακυβέρνησης, το οποίο είναι συγκεντρωτικό στα χέρια του Μητσοτάκη και των συμβούλων του.

Αυτά χθες, γιατί σήμερα μπορεί να υπάρχουν κι άλλα δημοσιεύματα όπως αυτά των προηγούμενων ημερών στους «New York Times» και τον Αλεξάντερ Κλαπ, που τα έμμισθα τρολ του Μαξίμου προσπάθησαν να πείσουν μέσω των πετσωμένων ΜΜΕ ότι είναι αναξιόπιστοι και βαφτίστηκαν «συριζαίοι», όπως και η Νεκταρία Σταμούλη του Politico, για την οποία μόνο ότι δεν ψηφίζει φανερά Τσίπρα δεν είπε ο κ. Οικονόμου. Και φυσικά η «μασημένη συγγνώμη» δεν τον γλίτωσε από τα χειρότερα, καθώς η πλατφόρμα Mapping Media Freedom χαρακτήρισε το περιστατικό ως επίθεση κατά δημοσιογράφου, τονίζοντας ότι ο Γιάννης Οικονόμου «πρόσβαλε δημόσια και προσπάθησε να δυσφημήσει» τη Νεκταρία Σταμούλη. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρακολουθεί και καταγράφει σχετικές υποθέσεις οι οποίες βάζουν σε κίνδυνο την ελευθεροτυπία στις ευρωπαϊκές χώρες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα