Το ΚΚΕ θέλει το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο!

Αντιδρά στην απόφαση των ΗΠΑ, και με ανακοίνωσή του ουσιαστικά ξεπλένει την Τουρκία και τις πολιτικές της στην περιοχή

Επικίνδυνες για τα εθνικά μας δίκαια θέσεις εκφράζει ακόμα μία φορά, με μια απαράδεκτη ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, σχετικά με την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

Δεσμευμένο στις ιδεοληψίες του παρελθόντος, το κόμμα του Περισσού στην ανακοίνωσή του λέει, εν ολίγοις, ότι η άρση του εμπάργκο αμερικάνικων όπλων «όχι μόνο δεν απέτρεψε, αλλά οδήγησε σε πιο επικίνδυνη πορεία το κυπριακό πρόβλημα», ξεπλένοντας επί της ουσίας την Τουρκία και τις πολιτικές της σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «οι πανηγυρισμοί των δυνάμεων του “ευρωατλαντισμού” για την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν πλήρως το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, που είχαν επιβάλει το 1987, επιχειρούν να αποκρύψουν την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει ο κυπριακός λαός από την εμπλοκή του νησιού στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς». Μάλιστα, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «με ευθύνη και του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού διατηρείται η τουρκική κατοχή στο 37% του κυπριακού εδάφους για 48 χρόνια και προωθείται σχέδιο διχοτόμησης του νησιού».

«Η Κύπρος, που χρησιμοποιείται ήδη ως νατοϊκή βάση, εντάσσεται βαθύτερα στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία» συνεχίζει η ανακοίνωση, που καταλήγει με το συμπέρασμα ότι «η πολιτική αυτή ρίχνει λάδι στη φωτιά των γενικότερων ανταγωνισμών στην περιοχή, και αυξάνει του κινδύνους για τον κυπριακό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής».

Σύμφωνα με τη λογική που εκφράζεται από τον Περισσό, εάν οι ΗΠΑ αποφάσιζαν, αντί να άρουν το εμπάργκο, να το έκαναν ακόμα πιο σκληρό, τα πράγματα κατά κάποιον τρόπο θα εξελίσσονταν πιο ευνοϊκά για το νησί και οι Τούρκοι θα εγκατέλειπαν τα σχέδια διχοτόμησης του νησιού…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα