Ντροπή! Η Βουλή νομιμοποιεί τις υποκλοπές του Σ. Μιωνή

Να αρθεί η βουλευτική ασυλία του Νίκου Παππά για το αδίκημα της ψευδορκίας με βάση τις περιβόητες «κασέτες» του Σάμπυ Μιωνή (!), που αποτελούν πέραν πάσης αμφιβολίας προϊόν υποκλοπής, εισηγείται στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Καταπώς φαίνεται, το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν διδάχθηκε απολύτως τίποτα από το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς αποφάσισε να νομιμοποιήσει επί της ουσίας τους κοριούς του ισραηλινού επιχειρηματία. Μάλιστα, στο σχέδιο αυτό συμμετείχε όχι μόνο η Ν.Δ., αλλά και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπου βρεθεί και όπου σταθεί καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόπειρα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ειδικότερα, η Εισαγγελική Αρχή ζητά να αρθεί η ασυλία του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ελεγχθούν αναντιστοιχίες ανάμεσα στην κατάθεσή του στην προανακριτική και στην απομαγνητοφώνηση των ηχητικών Μιωνή.

Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Σε κάθε περίπτωση, την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια, με τη σχετική ψηφοφορία να πραγματοποιείται τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, πάντως, εξηγούν πως η υπόθεση του εκβιασμού που κατήγγειλε ο Σάμπυ Μιωνής εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έχει ήδη καταρρεύσει στα δικαστήρια, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για ακόμα μία υπόθεση κατά την οποία η Ν.Δ. «αξιοποιεί παρακρατικές μεθόδους, ηχογραφήσεις και παρακολουθήσεις».

Εν τω μεταξύ, η Ολομέλεια χθες απέρριψε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας του Κωνσταντίνου Κυρανάκη μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο πολίτης που είχε τραυματιστεί στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, του οποίου τα στοιχεία είχε δημοσιοποιήσει ο βουλευτής της Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα