«Κατέβασε ρολά» η ομάδα Μιωνή – Παπασταύρου

Προβλήματα αντιμετωπίζουν στα Σκόπια οι επενδύσεις της ευρύτερης ομάδας φίλων και συνεργατών του Σάμπυ Μιωνή (πρωταγωνιστή της λίστας Λαγκάρντ) και του Σταύρου Παπασταύρου. Ως γνωστόν, ο τελευταίος -εκτός από μοιραίος σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά- επιχείρησε να εμφανιστεί και ως ο άνθρωπος «ειδικών επενδυτικών αποστολών» του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέχρι που διαψεύστηκε πανηγυρικά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, κατόπιν δημοσιεύματος της «δημοκρατίας».

Όμως ποιος «ειδικός ρόλος» μπορούσε να υπάρξει όταν τα ίδια πρόσωπα που διαπραγματεύονταν και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ την εξαγορά και «σωτηρία» της ΛΑΡΚΟ δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά ούτε στα Σκόπια; Εκεί ελέγχουν την (ομοειδή με τη ΛΑΡΚΟ) εταιρία Euronickel Industries, με δημόσιο εκπρόσωπο τον συνεργάτη τους Μάρκο Καμχή.

Συγκεκριμένα, η Euronickel, που εδρεύει στο Καβάνταρτσι της γειτονικής χώρας, ανακοίνωσε προ ημερών ότι διακόπτει την παραγωγή της και θέτει σε υποχρεωτική άδεια τους εκατοντάδες εργαζομένους τους. Αφορμή της απόφασης ήταν η άνοδος της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του κόστους παραγωγής. Η ιδιοκτησία της εταιρίας έθεσε ως όρο για επανεξέταση της απόφασής της, που προκαλεί καταστροφή στις οικογένειες των εκατοντάδων εργαζομένων, την επιδότηση της τιμής του ρεύματος από την κυβέρνηση.

Με λίγα λόγια, ζητούν από τα φτωχά και καταχρεωμένα Σκόπια να χρηματοδοτήσουν την ιδιωτική επένδυσή τους. Και να σκεφτεί κανείς ότι γινόταν λόγος για διασύνδεση των Euronickel και ΛΑΡΚΟ, με συνέργειες για τους επενδυτές και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα