Ομολογία Σκυλακάκη: Ούτε ευρώ δεν έχει εισπραχθεί από τα υπερκέρδη της Eνέργειας

Με τεράστια καθυστέρηση το Δημόσιο θα εισπράξει τα υπερκέρδη που έχουν δημιουργηθεί από τους παρόχους ενέργειας και ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μόνο για τους πρώτους μήνες του έτους, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο αναζητά κονδύλια για νέα μέτρα στήριξης προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real FΜ τόνισε ότι «η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είναι μια Ανεξάρτητη Αρχή, δουλεύει κατά τη γνώμη μας ικανοποιητικά και τώρα τελειώνει η δουλειά της και θα πάρουμε τα χρήματα μέχρι τα τέλη του χρόνου πιθανότατα ή στις αρχές του επόμενου έτους». Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη της τομεάρχου Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Εφης Αχτσιόγλου ότι «η κυβέρνηση έχει αφήσει πάνω από έναν χρόνο τα υπερκέρδη αφορολόγητα. Το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ», ενώ το ίδιο είχε πράξει και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης.

«Τα υπερέσοδα της περιόδου πριν από τον Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο, που μπήκε ο μηχανισμός για τα υπερέσοδα, είναι κοντά 350.000.000 με 400.000 – αυτή είναι μια εκτίμηση. Για το επόμενο διάστημα ό,τι προκύψει θα αφορά Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Υπάρχει τεράστια ρευστότητα στην αγορά, δεν ξέρουμε ακόμη τις τιμές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

Όλα αυτά την ώρα που το οικονομικό επιτελείο αναζητά κονδύλια για να χρηματοδοτήσει τη νέα επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, η τιμή του οποίου αγγίζει τα 2,14 ευρώ το λίτρο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την επιδότηση απευθείας στην αντλία ύψους 0,15 ευρώ το λίτρο.

«Παρακολουθούμε τις τιμές του diesel. Σε όλη την Ευρώπη δυστυχώς έχει περάσει το diesel την αμόλυβδη. Υπάρχει η πρόθεση παρέμβασης, αλλά πρέπει να δούμε την εξέλιξη των τιμών τις επόμενες ημέρες μέχρι να λάβουμε την τελική απόφαση» σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα