Εμφιετζόγλου: Προσφυγή στα δικαστήρια κατά του (προκλητικού) Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας

Να ακυρώσει την απαράδεκτη απόφαση που αναγνωρίζει την ίδρυση Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα επιχειρεί η Πατριωτική Ένωση, κινητοποιούμενη άμεσα, χρησιμοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτει.

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου κατέθεσε δικόγραφο στα δικαστήρια Φλώρινας, ζητώντας την ακύρωση της αναγνώρισης του εν λόγω σωματείου. Στην αίτηση τεκμηριώνεται το έννομο συμφέρον του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου για τη συγκεκριμένη απόφαση, αφού, όπως επισημαίνεται, «η εκδοθείσα διάταξη προσβάλλει ευθέως όχι μόνον τον ίδιο ως προσωπικότητα αλλά και τις προηγούμενες και τις επόμενες γενεές Ελλήνων».

Στην αίτηση μάλιστα που κατατέθηκε στα δικαστήρια επισημαίνεται ότι η επίμαχη απόφαση, που έχει προκαλέσει σάλο, εισάγει ιστορικές αναλήθειες ως δήθεν υπαρκτές συνθήκες, «θεσμοθετώντας ιδεοληψίες και εθνοαλυτρωτικές φαντασιοκοπίες ψευδομακεδόνων, που δεν προκαλούν μόνον βλάβη, δυσφήμηση και αμφισβήτηση στην εθνική κυριαρχία, εκφραστής της οποίας είναι ο κάθε απλός πολίτης, όπως ο ανακόπτων, αλλά και σπιλώνουν με ακατονόμαστο τρόπο το πολυαιώνιο δόγμα “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική”».

Η Πατριωτική Ένωση καλεί το αρμόδιο δικαστήριο, τον εισαγγελέα Φλωρίνης και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να πράξουν τα αυτονόητα, υπογραμμίζοντας πως αυτό που είναι σαφές σε όλους τους Ελληνες και καλείται πλέον να αναγνωρίσει και η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ότι «με πρόσχημα τη διάδοση μιας ανύπαρκτης γλώσσας, γίνεται προσπάθεια να στηθεί εντός Ελλάδος ένα κατά τόπους καθ’ όλα ύποπτο δίκτυο, αποτελούμενο από διαφθορείς της αλήθειας, από χαφιέδες και κατασκόπους, που θα καραδοκούν ντυμένοι τάχα μου δάσκαλοι μακεδονικών οι αλιτήριοι». Αξίζει να σημειωθεί πως έχει οριστεί ήδη δικάσιμος για την αίτηση στις 23 Ιανουαρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα