Λογοκρισία σε δικαστές και δικηγόρους από την Πρόεδρο

Η σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, το λιγότερο, εκτός τόπου και χρόνου.

Καμία αρμοδιότητα δεν έχει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συγκαλεί συσκέψεις για τη Δικαιοσύνη, πόσο μάλλον που, παρότι το τελευταίο χρονικό διάστημα που η Δικαιοσύνη έχει γίνει όπλο στα χέρια της κυβέρνησης και χειραγωγείται βάναυσα, η κυρία Σακελλαροπούλου είναι απλή παρατηρήτρια, ακόμη και στην εκτροπή που επιχείρησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος ήταν παρών στη χθεσινή σύσκεψη.

Εκτός από τη γενικόλογη τοποθέτησή της, η κυρία Σακελλαροπούλου, για να αποφύγει τον σκόπελο να πάρει θέση στα ζέοντα θέματα της επικαιρότητας, που έχουν σχέση με τη Δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, όπως οι υποκλοπές και η παρέμβαση Ντογιάκου στην ΑΔΑΕ, από την πρώτη στιγμή της σύσκεψης ζήτησε από τους συμμετέχοντες οι τοποθετήσεις τους να μην αφορούν θέματα υπό εξέλιξη, αλλά να είναι γενικές, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Η κυρία Σακελλαροπούλου μάλλον δεν θα ήθελε να νιώσει άβολα ο κ. Ντογιάκος, αλλά τελικά δεν απέφυγε το πικρό ποτήρι.

Εστω και διά της πλαγίας οδού το θέμα Ντογιάκου και γενικότερα οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη τέθηκαν από τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρη Βερβεσό: «Η Δικαιοσύνη οφείλει να απορρίπτει σθεναρά κάθε απόπειρα επηρεασμού της από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, όσο υψηλά και αν βρίσκεται, αλλά ταυτόχρονα και να μην υπερβαίνει το πλαίσιο της θεσμοθετημένης λειτουργίας της, ιδίως σε σχέση με τις λοιπές Εξουσίες και Αρχές, και δη τις συνταγματικά κατοχυρωμένες».

Η κυρία Σακελλαροπούλου στην εισήγησή της ζήτησε αρκετές φορές να υπάρξει συναίνεση για τις αλλαγές που χρειάζονται: «Για να μπορέσει κανείς να βρει λύσεις, χρειάζονται τομές και όχι μικρορυθμίσεις και μπαλώματα. Οι τομές όμως θέλουν συναινέσεις, θέλουν γενναιότητα και υποχωρήσεις αμοιβαίες».

Πάντως δεν παρέλειψε να μας πει ότι στον τομέα των καθυστερήσεων στη Δικαιοσύνη είμαστε καλύτερα απ’ ό,τι το… 2013.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα