Διπλή (σφοδρή) επίθεση εξαπέλυσε η κυβέρνηση κατά του Τσίπρα και του προέδρου της ΑΔΑΕ

Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και σφοδρή επίθεση στον Χρήστο Ράμμο επιφύλασσε η κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Οικονόμου (κεντρική φωτό) υποστήριξε πως οι πράξεις του επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν «βαρύ θεσμικό και πολιτικό ατόπημα», ενώ έκανε λόγο για πολλαπλές ενδείξεις που υπήρχαν εδώ και καιρό «για την επιλογή του προέδρου της ΑΔΑΕ να μετατρέψει την ανεξαρτησία της Αρχής, της οποίας προΐστανται, σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του», κατηγορώντας ευθέως τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ ότι έδρασε κατά παράβαση του νόμου, όταν προσέφυγε στους παρόχους κινητής για να διερευνήσει τυχόν άρσεις απορρήτου.

Στο στόχαστρο μπαίνει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον «προειδοποιεί» να μην αξιοποιήσει τα «παρανόμως εξαχθέντα στοιχεία που του ενεχείρισε ο κ. Ράμμος» και «να μην εμπλέξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέδιο εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων».

Την ίδια ώρα, ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, δηλώνοντας πως ο πρωθυπουργός έχει δύο υποχρεώσεις, να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν για το κράτος δικαίου και την εθνική μας ασφάλεια, καθώς και να προκαλέσει άμεσα την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα ευρήματα της έρευνας της ΑΔΑΕ.

Την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών ζητεί και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, δηλώνοντας πως «τα στοιχεία που παραθέτει η επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ είναι πάρα πολύ σοβαρά και καλώς τα έθεσε υπ’ όψιν του προέδρου της Βουλής και των πολιτικών αρχηγών».

Στο μεταξύ, ραντεβού στην Ολομέλεια δίνει σήμερα -εκτός του Αλέξη Τσίπρα- και ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, που σχολίασε πως «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά», προσθέτοντας: «Εμείς θα συνεχίσουμε να απαιτούμε άπλετο φως ώστε να μην αφήσουμε τον καπνό να πνίξει τον δημόσιο βίο». Οσο για το ΜέΡΑ25, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της υποβάλλοντας παραίτηση και προκηρύσσοντας εκλογές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα