Τα έξι πρόσωπα που (αποδεδειγμένα) παρακολουθούσαν

Χατζηδάκης, Φλώρος, πολιτικά και κρατικά στελέχη τα θύματα της κυβέρνησης, σύμφωνα με την έρευνα της ΑΔΑΕ

Με αποδείξεις και ονόματα μίλησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, αποκαλύπτοντας τα έξι πρόσωπα που αποδεδειγμένα πλέον είχαν πέσει θύμα παρακολούθησης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με την έρευνα της κατά το Σύνταγμα αρμόδιας Αρχής, της ΑΔΑΕ.

Οπως ανέφερε, είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Μάιο του 2021 και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος, καθώς και ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Θεόδωρος Λάγιος και Αριστείδης Αλεξόπουλος, όλοι από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι τον Μάιο του 2022.

Με βάση τα παραπάνω, επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας», η οποία την Κυριακή 15/01 αποκάλυψε πως συνολικώς έξι ανώτατα πολιτικά και κρατικά στελέχη παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η εφημερίδα ήταν η πρώτη που έφερε στο φως πως η ΑΔΑΕ έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν πλήρως τις σκανδαλώδεις παρακολουθήσεις. Επιπλέον, είχε φανερώσει πως τα έξι πρόσωπα τα οποία παρακολουθούνταν είναι αυτά που είχε ζητήσει προ μηνός να ερευνηθούν στο αίτημά του προς την ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας», στη λίστα της ΑΔΑΕ περιλαμβάνονται ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και άλλα τέσσερα ανώτατα πολιτικά και κρατικά στελέχη.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ως γνωστόν, παρακολουθούνταν από την ίδια την κυβέρνηση την περίοδο που βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Ενέργειας. Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ επί οκτώ συνεχόμενους μήνες, με διατάξεις που η αρμόδια εισαγγελέας της ΕΥΠ υπέγραφε ανά δύο μήνες. Επομένως, η κυρία Βλάχου υπέγραψε τουλάχιστον τέσσερις διατάξεις παρακολούθησής του. Ο κωδικός παρακολούθησης στην ΕΥΠ για τον νυν υπουργό Εργασίας είναι 5046c και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ έχουν καταγραφεί συνοµιλίες του µε δηµοσιογράφους, µε άλλους υπουργούς και στελέχη της Ν.∆., µε επιχειρηµατίες, αλλά και συνοµιλίες προσωπικής φύσης.

Κατά τα πρότυπα του Κωστή Χατζηδάκη, ο Κωνσταντίνος Φλώρος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ με τον κωδικό «στόχος 519c». Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, η ΕΥΠ άκουγε τους αρχηγούς του Στρατεύματος, τους συμβούλους ασφαλείας και τους επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών για περίπου δύο χρόνια. «Που σημαίνει ότι η αρμόδια εισαγγελέας έχει υπογράψει δεκάδες διατάξεις για την παρακολούθηση αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ακόμη και των δύο αρχηγών» όπως κατήγγειλε.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα απανωτά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Documento», ο επικεφαλής του Στρατεύματος φέρεται ότι παρακολουθείται για την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αγοράστηκε ακίνητο στην περιοχή του Παπάγου. Την ίδια ώρα, θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ είχε πέσει και ο Χαράλαµπος Λαλούσης, ο αντιστράτηγος και πρώην μετά τις πρόσφατες κρίσεις αρχηγός ΓΕΣ, ο οποίος είχε καίρια θέση για τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, με πολύ συχνές επαφές σε υψηλό επίπεδο με ομολόγους του από όλο τον κόσμο, όπως ορίζει η θέση του. Aπό τις 2 έως τις 4 Αυγούστου 2022 βρισκόταν σε επίσηµη επίσκεψη στο Ισραήλ κατόπιν πρόσκλησης του οµολόγου του, υποστράτηγου Ταµίρ Γιαντάι.

Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθούνταν και ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπενθυμίζεται πως πληροφορίες ανέφεραν πως το Μέγαρο Μαξίμου είχε δυσαρεστηθεί από τον κ. Διακόπουλο επειδή είχε δηλώσει με συνέντευξή του πως το «Oruç Reis» κάνει έρευνες, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Οσο για τον Θεόδωρο Λάγιο, υπήρξε πρώην διευθυντής της Γενικής ∆ιεύθυνσης Αµυντικών Εξοπλισµών και Επενδύσεων (Γ∆ΑΕΕ), ο οποίος τον Απρίλιο του 2021 υπέβαλε ξαφνικά παραίτηση, μια κίνηση η οποία προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων, τα οποία ακόμη δεν έχουν απαντηθεί.

Ακόμη, παρακολουθούνταν ο Αριστείδης Αλεξόπουλος, ο οποίος είναι σήμερα γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών. Ο λόγος της παρακολούθησης του κ. Αλεξόπουλου αλλά και του προκατόχου του συνδέεται προφανώς με το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα εξοπλιστικά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα