Βουλή: Αύριο η ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη!

Η κυβέρνηση, αντί να αναζητήσει σημεία επαφής, διά του Οικονόμου χαρακτηρίζει προσχηματικές τις διαφωνίες της αντιπολίτευσης, επενδύοντας στην πόλωση

Η κυβέρνηση επιμένει στην απόφασή της να προχωρήσει στον αποκλεισμό του καταδικασμένου και φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη από τη συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, και μάλιστα με την ψήφιση του νομοσχεδίου που η ίδια έχει καταθέσει στη Βουλή, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης. Αυτό το νομοσχέδιο, μάλιστα, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, χαρακτηρίστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου το επιστέγασμα μιας συνολικής προσπάθειας που κλείνει κάθε κενό προηγούμενης διάταξης: «Στόχος της νέας διάταξης είναι να θέσει τις προϋποθέσεις, ώστε εγκληματικές οργανώσεις να μην ανακηρύσσονται από τον Αρειο Πάγο ως κόμματα και να μη συμμετέχουν στις εκλογές με τον μανδύα ενός πολιτικού κόμματος.

Η διάταξη σε καμιά περίπτωση δεν εισέρχεται σε κυνήγι αναζήτησης και κρίσης της ιδεολογίας των κομμάτων. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, θα έβαζε τον Αρειο Πάγο στη θέση να διακριβώσει εάν ένα κόμμα έχει ναζιστικά ή ρατσιστικά χαρακτηριστικά ή αν τα μέλη του μετέχουν σε δράσεις που εμφορούνται από ναζιστικά ή ρατσιστικά κίνητρα. Αυτό, όμως, θα ήταν εξαιρετικά ευάλωτο, εξαιρετικά ανοιχτό σε ερμηνείες, θα δημιουργούσε συνθήκες που δύσκολα θα μπορούσαν να ελεγχθούν και θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου στην ελληνική Δικαιοσύνη και στην ελληνική πολιτική σκηνή».

Η νέα ρύθμιση αναμένεται να συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να θεωρεί ότι αφήνει κενά, τα οποία μπορούν να παρερμηνευτούν, και γι’ αυτόν τον λόγο έχει καταθέσει δική του πρόταση, ενώ στελέχη του υποστηρίζουν πως θα μπορούσε η κυβέρνηση να προσθέσει στη δική της νομοθετική πρόταση στοιχεία από τον αντιρατσιστικό νόμο, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη κάλυψη των επιμέρους περιπτώσεων. Η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αλλά λόγω της κακοκαιρίας, πήρε αναβολή μιας ημέρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε τη διαφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσχηματική και είπε ότι τώρα είναι η ώρα ευθύνης για όλους: «Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας, είναι μια στιγμή κατά την οποία το σύνολο του πολιτικού συστήματος, όλα τα πολιτικά κόμματα, οφείλουν συντεταγμένα να σταθούν απέναντι σε εκείνους που επιβουλεύονται τη δημοκρατία. Και εδώ δεν χωρούν ούτε υποσημειώσεις ούτε αστερίσκοι ούτε εξαιρέσεις ούτε προσχηματικές διαφωνίες. Η δημοκρατία χρειάζεται θεσμική οχύρωση για να παραμείνει ακμαία και ισχυρή απέναντι σε κάθε επίβουλο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα