Μηταράκης: Υπό έλεγχο το πρόβλημα της μετανάστευσης

Στην εκτίμηση ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης (κεντρική φωτό) από τη Λέσβο, όπου περιόδευσε.

Οπως υποστήριξε, η χώρα δεν βιώνει πια τις δύσκολες στιγμές που έζησε την περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. τα δύσκολα χρόνια των ανοιχτών συνόρων, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Αντίθετα», δήλωσε ο Νότης Μηταράκης, από το νησί που έχει πληγεί όσο λίγα από τη μετανάστευση, «η χώρα μας εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, περιορίζοντας τις ροές, αλλά το σημαντικότερο, περιορίζοντας τις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Κι αυτό φαίνεται περισσότερο από πουθενά, εδώ, στη Λέσβο». Ο υπουργός Μετανάστευσης επισκέφτηκε τη δυτική Λέσβο, όπου, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη, επέβλεψε τα υπό εξέλιξη έργα στην περιοχή, που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης, δηλαδή το νέο γήπεδο 5×5 στον Λεπέτυμνο, την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στον Περιφερειακό της Συκαμινέας, όπως και το νέο γήπεδο 5×5 στην περιοχή.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του Μεταναστευτικού, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει λάβει συνολικά 3.743.185,95 ευρώ, από τα οποία 2.040.873,95 ευρώ αφορούν τη χρηματοδότηση έξι έργων υποδομής μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης και 1.702.312 ευρώ αφορούν έκτακτες επιχορηγήσεις – αποζημιώσεις καθώς και ενιαία δημοτικά τέλη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νότης Μηταράκης πραγματοποίησε περιοδεία και στον Δήμο Μυτιλήνης, όπου επισκέφτηκε το νέο γήπεδο στον Αφάλωνα, παιδική χαρά και έργα ασφαλτόστρωσης στα Πάμφιλα, και μια νέα παιδική χαρά στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα