«Μασάζ» Μητσοτάκη στους καλλιτέχνες

Υπό το βάρος των πάνδημων αντιδράσεων, θα συναντηθεί μεθαύριο μαζί τους με στόχο την εκτόνωση της έντασης

Επιχείρηση εκτόνωσης της έντασης που έχει δημιουργηθεί με τους καλλιτέχνες από την κυβέρνηση. Υπό το βάρος των πάνδημων αντιδράσεων για τη μη απόσυρση του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος και μετά τις συναυλίες συμπαράστασης που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω, δεχόμενο να προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στους καλλιτέχνες, ικανοποιώντας με αυτό τον τρόπο το δικό τους αίτημα.

Μεθαύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους προέδρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Σωματείου Εργαζομένων στον χώρο του χορού, του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου καθώς και με τους διευθυντές του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, της Σχολής Εθνικού Θεάτρου και της Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Εχουν προσκληθεί ακόμη η πρώην υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου και ο εκπρόσωπος των σπουδαστών Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Υπενθυμίζεται πως η ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον καλλιτεχνικό κόσμο προκλήθηκε αρχικώς τον περασμένο Δεκέμβριο λόγω του περιβόητου Προεδρικού Διατάγματος που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, αλλά και λόγω αρκετών επιθετικών αναφορών εναντίον των ηθοποιών από σειρά κυβερνητικών στελεχών. Πάντως, όσον αφορά το Προεδρικό Διάταγμα, το Μαξίμου δεν εμφανίζεται διατεθειμένο να κάνει πίσω και να το αποσύρει. Αυτό που υποστηρίζει η κυβέρνηση είναι πως έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να λυθεί το ζήτημα με τα πτυχία των καλλιτεχνών και πως προς αυτήν την κατεύθυνση δημιουργήθηκαν τρεις επιτροπές ειδικών που θα ολοκληρώσουν εντός διμήνου το έργο, ώστε οι προτάσεις τους να τύχουν επεξεργασίας από τα συναρμόδια υπουργεία και στη συνέχεια, μέσα στο 2025, να προχωρήσει η δημιουργία τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στις παραστατικές τέχνες.

Σημειωτέον, ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλαος Γιατρομανωλάκης παραδέχτηκε την Παρασκευή πως το Προεδρικό Διάταγμα «έριξε αλάτι στις πληγές δεκαετιών και έθιξε σε ηθικό επίπεδο τον κλάδο και προκάλεσε δυσπιστία στην κυβέρνηση». Ο ίδιος ανέφερε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει τα λάθη της και καλεί άπαντες σε διάλογο, δεσμευόμενος πως θα προσκληθούν στη συζήτηση στις ομάδες εργασίας που έχουν συσταθεί και σωματεία και σύλλογοι των καλλιτεχνών και πως δεν θα υπάρξει λύση γι’ αυτούς χωρίς αυτούς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα