Καϊλή: Μεθαύριο η απόφαση για την αποφυλάκιση

Εξετάστηκε χθες η έφεσή της, με την ίδια να υποστηρίζει ακόμα μια φορά ότι δεν έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο Κατάρ-gate

Υπομονή για άλλες 48 ώρες θα πρέπει να κάνει η Εύα Καϊλή, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου για την αποφυλάκισή της αναμένεται να ληφθεί νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε χθες ο Ελληνας συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, λίγη ώρα αφότου τελείωσε η ακρόαση της Εύας Καϊλή. Στη χθεσινή δικαστική διαδικασία η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται ότι υποστήριξε ακόμα μια φορά πως είναι αθώα, δηλώνοντας πως δεν έχει καμία εμπλοκή με το σκάνδαλο Κατάρ-gate. Το εφετείο των Βρυξελλών εξέτασε αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι, σε μία κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση, η οποία ήρθε μετά την έφεση που είχαν ασκήσει οι δύο συνήγοροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού. Η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή έχει ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σε περίπτωση που η απόφαση του εφετείου είναι αρνητική, η ευρωβουλευτής θα παραμείνει προφυλακιστέα για ακόμα δύο μήνες και θα κάνει Πάσχα στο κελί.

Οσον αφορά τον Ιταλό σύντροφό της, η εισαγγελία Βρυξελλών επιβεβαίωσε χθες ότι ο πατέρας του παιδιού της Εύας Καϊλή και κατηγορούμενος στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Φραντσέσκο Τζόρτζι αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές του Σαν Ζιλ με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ωστόσο, μέχρι αργά χθες το βράδυ ήταν άγνωστο πού έμενε. Ο Φρ. Τζόρτζι συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου.

Η αποφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζόρτζι μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους από τους δικηγόρους της. Ο ένας είναι ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη μπορεί να βοηθήσει την Εύα, καθώς οι δικηγόροι της μπορούν να επικαλεστούν τη συγκεκριμένη απόφαση και να ζητήσουν ανάλογη μεταχείριση. Η έτερη όμως προοπτική είναι πολύ αρνητική για την ίδια, καθώς η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να της στερεί ένα πολύ σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί, δηλαδή ότι η κόρη της, ούσα ανήλικη, μεγαλώνει και με τους δύο γονείς της στη φυλακή. Από την πλευρά του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πατώντας πάνω στην επιθετική γραμμή που έχει χαράξει ο Σβεν Μαρί, σε ερώτηση αν θα αποφυλακιστεί η Εύα Καϊλή, είχε τονίσει τις προηγούμενες ημέρες ότι «αυτό το ξέρουν μόνο οι δικαστές». «Σας λέω όμως με σιγουριά ότι η κυρία Καϊλή δεν κρατείται μέσα με νομικά κριτήρια αλλά με πολιτικά» συμπλήρωσε ο συνήγορος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο γνωστός ποινικολόγος άφησε αιχμές για τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου πως κάτι μπορεί να κρύβεται πίσω από τους διαλόγους της Εύας Καϊλή με την αδελφή της, λέγοντας πως ο γενικός εισαγγελέας δήλωσε «πιθανολογούμε». «Η Δικαιοσύνη δεν πάει ποτέ με πιθανότητες, πάει με βεβαία, εδραία δικαστική πεποίθηση» συμπλήρωσε. Μάλιστα, όπως είπε, οι Αρχές του Βελγίου χρησιμοποιούν την επικοινωνία της Ελληνίδας ευρωβουλευτού με το παιδί της ως μία μορφή βασανιστηρίου και έκανε λόγο για συνθήκες κράτησης που παραπέμπουν στον Μεσαίωνα. Την ίδια ώρα, οι συνομιλίες που είχε το διαγραμμένο στέλεχος του

ΠΑΣΟΚ και πρώην ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών με την αδερφή της, Μανταλένα, και τον πατέρα της την «καίνε», καθώς της δίνει οδηγίες για να εντοπίσει «δίπλα από τον καθρέφτη» μια συσκευή κινητού και μερικά USB τα οποία θεωρεί «σημαντικά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα