Υπουργοί βασιλικότεροι του… Μητσοτάκη

Υστερα από σιωπή τριών ημερών, οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη… ξεμύτισαν κι άρχισαν να μιλάνε για πλήρη διαλεύκανση των ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ξεχνώντας όμως να αναφέρουν ότι πρωτίστως η δική τους κυβέρνηση έχει τη μεγάλη ευθύνη για του 57 νεκρούς, στη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία που συνέβη ποτέ στη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος -βασιλικότερος του βασιλέως ως συνήθως- είπε ότι «οφείλουμε ως πολιτικό σύστημα μια ανυπόκριτη συγγνώμη προς την ελληνική κοινωνία, και ειδικότερα τις οικογένειες όλων των θυμάτων», παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός στη δική του δήλωση, έστω και με υποκριτικό τρόπο, έβαλε και τη φράση «προσωπική συγγνώμη»… Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, η κυβέρνηση «θα αποδώσει άμεσα, δίκαια και ονομαστικά τις ευθύνες εκεί που πρέπει και θα σταθεί δίπλα σε καθεμιά από τις οικογένειες των θυμάτων. Αυτό είναι αυτονόητο και ηθικά επιβεβλημένο».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος θυμήθηκε την ανάγκη για ενότητα του λαού και του πολιτικού κόσμου. Είναι μια «συγκλονιστική τραγωδία», την οποία πρέπει «να ξεπεράσουμε ενωμένοι», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συνέστησε: «Δεν πρέπει να τσακωνόμαστε σαν τα τσακάλια. Να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να βρούμε όλη την ευθύνη για την τραγωδία. Αν θέλουμε να πάμε παρακάτω, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες».

Σημείωσε ακόμα πως «το αίτημα είναι καθολικό από όλη την κοινωνία, είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Πρέπει να έρθουν όλα, όλα στο φως». Ο υπουργός επεσήμανε ότι «προφανώς υπάρχουν ανθρώπινα λάθη, αλλά πρέπει να βγουν όλα στο φως. Να υπάρξει πλήρης απόδοση ευθυνών. Κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να κάνει τον ανίδεο ή τον ανήξερο. Δεν ήταν μέχρι χθες καλό το τρένο και το χάλασε κάποιος τώρα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα