Πανικόβλητοι «κρύβουν» τον Καραμανλή από τη Βουλή!

Επιχείρηση συγκάλυψης των εμπλεκόμενων υπουργών στην υπόθεση της τραγωδίας

Αδιανόητη επιχείρηση κουκουλώματος και συγκάλυψης των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας υπουργών στη Βουλή. Η πλειοψηφία αποφάσισε, με «το έτσι θέλω», να μην κληθεί ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στην αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ούτε και οι συναρμόδιοι υφυπουργοί του Καραγιάννης και Παπαδόπουλος, αλλά να ενημερώσει τη Βουλή μόνο ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος επί της ουσίας έχει το χαρτοφυλάκιο εδώ και μόλις μερικές ημέρες και σε καμία περίπτωση δεν έχει γνώση των αιτιών της τραγωδίας. Η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, μάλιστα, συνεδριάζει αύριο, εν μέσω της απεργίας των δημοσιογραφικών ενώσεων, κάτι το οποίο σημαίνει πως θα περάσει στα ψιλά.

Οπως και να ‘χει, η πλειοψηφία επιχειρεί να κρύψει όχι μόνο τον Κώστα Καραμανλή, αλλά και τις διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic Train, καθώς αρνείται να συγκαλέσει την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως είχε αρχικώς συμφωνηθεί διακομματικά σε επίπεδο διάσκεψης των προέδρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει υπαναχώρηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας από την αρχική συμφωνία, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να καταγγέλλει πως «η προηγούμενη συμφωνία των κομμάτων για συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε χωρίς κοκορομαχίες να ριχτεί φως στην υπόθεση, πηγαίνει στις καλένδες».

Εμπλοκή

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανέφερε πως η συζήτηση της Τετάρτης είναι η πρώτη εμπλοκή της Βουλής στην υπόθεση των Τεμπών, αλλά όχι και η τελευταία, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης της επιτροπής Θεσμών στο μέλλον. Αυτό βεβαίως μένει να αποδειχθεί.

Η Κουμουνδούρου, πάντως, ολοένα και εντείνει το πρέσινγκ, καταθέτοντας επίσημο αίτημα για σύγκληση της επιτροπής, με κλήση του Καραμανλή, των υφυπουργών του Παπαδόπουλου και Καραγιάννη, του Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και της παρούσας και της προηγούμενης διοίκησης των εταιριών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train. Σχετικό αίτημα έχει υποβάλει ήδη εδώ και 10 ημέρες και το ΜέΡΑ25. Σε περίπτωση που συμφωνήσει και η υπόλοιπη ελάσσονα αντιπολίτευση, τότε η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να συγκαλέσει την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς θα ενεργοποιηθεί το άρθρο του Κανονισμού της Βουλής, με το οποίο η μειοψηφία μπορεί να προχωρά σε σχετικές πρωτοβουλίες, εάν συνασπιστεί.

Σημειωτέον πως σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Κουμουνδούρου, διερωτώμενη «θα έρθουν έστω και τώρα, 15 ημέρες μετά, στη Βουλή για να απαντήσουν για τις ευθύνες τους αυτοί που είχαν την πολιτική ευθύνη για τη λειτουργία των ελληνικών σιδηροδρόμων τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Ο πρώην υπουργός κ. Καραμανλής, οι υφυπουργοί κ. Καραγιάννης και κ. Παπαδόπουλος, καθώς και ο γ.γ. του υπουργείου κ. Ξιφαράς», καλώντας τον πρωθυπουργό «να μη διανοηθεί να τους κρύψει».


Οπισθοχώρηση μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για ιδιωτικοποίηση του νερού

Μετατίθεται κατά λίγες ημέρες η ψήφιση του νομοσχεδίου του Κώστα Σκρέκα με το οποίο οι φορείς υδροδότησης υπάγονται στη ΡΑΕ. Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και των αρμόδιων φορέων, όπως οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, η κυβέρνηση αναγκάζεται να κάνει πίσω, προκειμένου να το… ξανασκεφτεί, καθώς είναι σχεδόν πάνδημη η καταγγελία περί απόπειρας ιδιωτικοποίησης του νερού.

Μάλιστα, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο «γαλάζιος» βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, που αφήνει σαφείς αιχμές, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «μια ρυθμιστική Αρχή θα καλούνταν καθημερινά να σταθμίσει τα δύο αυτά αγαθά, θέτοντας εν αμφιβόλω την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας».


Δείτε επίσης: Κώστας Αχ. Καραμανλής: Καμένο χαρτί για τη Ν.Δ. όσο κι αν τον κρύβουν…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα