«Εμφύλιος» στην οικογένεια Κανελλοπούλου

Εμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει στην οικογένεια Κανελλοπούλου, με τα τρία αδέρφια να επιτίθενται στον αδερφό τους Αναστάσιο για την επιλογή του να συνεργαστεί με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και, επί της ουσίας, να λειτουργήσει σαν μπροστινός του καταδικασθέντος ως διευθυντικού μέλους εγκληματικής οργάνωσης.

Τα τρία αδέρφια Δημήτριος Κανελλόπουλος (επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου), Θεόδωρος Κανελλόπουλος (εν ενεργεία αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου), Αθανάσιος Κανελλόπουλος (δικηγόρος στον Αρειο Πάγο) παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τις πολιτικές επιλογές του αδερφού τους, δηλώνοντας πιστοί στα ιδανικά της δημοκρατίας και γνωστοποιώντας πως δεν έχουν καμία σχέση με τις επιλογές του αδερφού τους.

Συγκεκριμένα, τα τρία αδέρφια αναφέρουν πως οι δημοκρατικές πεποιθήσεις τους, τα «πιστεύω» τους και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής διαδρομή τους στην κοινωνία είναι γνωστά σε όλους όσοι γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις τους, καθώς και πως δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού τους. «Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε εμμέσως τις σκέψεις και επιλογές του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με τον τρόπο που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, του γνωστοποιήσαμε ευθέως τις αντιρρήσεις μας, με την ελπίδα αποτροπής του» ανέφεραν στην κοινή δήλωσή τους, παίρνοντας έτσι σαφέστατες πολιτικές αλλά και νομικές αποστάσεις.

«Οταν οι επιλογές του αυτές δημοσιοποιήθηκαν, αποτελώντας αντικείμενο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, εκφράσαμε εκ νέου, με κάθε δυνατό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή μας» προσέθεσαν και τόνισαν πως «με δεδομένη την έκταση που έχουν ήδη λάβει τα σχετικά δημοσιεύματα και για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, είτε εκ πλάνης είτε συνειδητά, ότι ταυτιζόμαστε με επιλογές που είναι αντίθετες προς τα δημοκρατικά μας “πιστεύω”, οφείλουμε και διά της παρούσης να εκκαθαρίσουμε τη θέση μας δημοσίως προς τούτο, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουμε καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή μας διαφωνία».

Η ανακοίνωσή τους, μάλιστα, κλείνει με την εξής ρήση: «η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα