Ακόμα ψηλότερα ο πήχης!

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει δικαιωμένο από το εκλογικό αποτέλεσμα και βάζει χωρίς ενδοιασμό επόμενο στόχο να καταστεί το κόμμα ο αντίπαλος πόλος της Δεξιάς

Στη δεύτερη κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής στρέφονται όλοι οι προβολείς του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δηλώνει απολύτως δικαιωμένο από το αποτέλεσμα της Κυριακής, διαμηνύοντας πως το κόμμα όχι μόνο άντεξε από τον «πόλεμο» που δέχτηκε όλους αυτούς τους μήνες τόσο από δεξιά όσο και από τα αριστερά -παρά τις παράλληλες επιθέσεις φιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-, αλλά και επέστρεψε δριμύτερο.

Ο κεντρικός στόχος για διψήφιο ποσοστό επετεύχθη και πλέον στη Χαριλάου Τρικούπη ανεβάζουν τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Επόμενος στόχος, όπως λένε ανοιχτά, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, είναι να καταστεί το ΠΑΣΟΚ ο πρωτοπόρος, ο αντίπαλος πόλος της Δεξιάς.

Επόμενος σταθμός, δηλαδή, για την πράσινη παράταξη είναι να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν κρύβουν τα στελέχη του κόμματος. Ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξερχόμενος των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «οι νίκες κερδίζονται, δεν χαρίζονται.

Εχουμε έναν μήνα μπροστά μας μέχρι την επόμενη νίκη», επιμένοντας πως η μόνη προοδευτική εναλλακτική είναι το κόμμα του. Εξάλλου, έχουν ήδη αρχίσει τα όργανα ανάμεσα σε εκείνον και τον Αλέξη Τσίπρα, με τον τελευταίο, μετά τη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων, να του καταλογίζει ευθύνες για την εκλογική συντριβή, επειδή δεν ανταποκρίθηκε θετικά στο προοδευτικό προσκλητήριο.

«Κύριε Τσίπρα, ο πολιτικός σας κατήφορος είναι ανάλογος με τον εκλογικό σας κατήφορο» σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη, λέγοντας, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα σε εξαιρετικά οξύ ύφος, πως «ξύσατε τον πάτο του βαρελιού πάνω στην αγωνία της πολιτικής σας επιβίωσης, φτάνοντας στο σημείο να αγκαλιάσετε τα στελέχη του Πάνου Καμμένου, να ξεπλύνετε την κυβέρνηση της χρεοκοπίας του Κώστα Καραμανλή εντάσσοντας στα ψηφοδέλτια τον Ευάγγελο Αντώναρο και απευθύνοντας προσκλητήριο μέχρι και στους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη και των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, αποκαλύπτοντας γιατί δεν ψηφίσατε την τροπολογία που απαγόρευε σε μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση να συμμετέχει στο δημοκρατικό μας πολίτευμα». Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «πρωταθλητές του θράσους», που «συνεχίζουν την ίδια τακτική, λες και δεν μεσολάβησε η λαϊκή ετυμηγορία», σχολιάζοντας δηκτικά πως «πριν από τις εκλογές τούς έφταιγαν οι δημοσκοπήσεις, που όμως, όπως αποδείχτηκε περίτρανα, τους ευνοούσαν σκανδαλωδώς εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ποιο είναι το βολικό κόμμα για να πετύχει τους στόχους του ο κ. Μητσοτάκης».

Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν αναμένεται να αξιοποιήσει την τρίτη εντολή, καθώς, όπως διαμηνύουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ μετά και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται δεν συμπράττει και δεν συνεργάζεται. Στόχος είναι πλέον η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση των δυνάμεων. Τα βλέμματα στρέφονται και στη βαριά ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ, με το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη να εκτιμά πως ο λαός άναψε το πράσινο φως προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να καταστεί ο γνήσιος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα