Στην Πρόεδρο σήμερα οι αρχηγοί!

Το πράσινο φως για την κάλπη του Ιουνίου άναψε η ολοκλήρωση του κύκλου των διερευνητικών εντολών, οι οποίες, ως αναμένετο, δεν τελεσφόρησαν.

Η ίδια η λαϊκή ετυμηγορία κατέστησε αυτόν τον κύκλο των τριών εντολών μια τυπική διαδικασία, η οποία, ωστόσο, έπρεπε να ακολουθηθεί, όπως προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης της χώρας. Επόμενος σταθμός είναι η διαβούλευση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τους προέδρους των κομμάτων, η οποία θα γίνει στις 11.00 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο. Εφόσον αποβεί άκαρπη, η πρώτη πολίτης της χώρας θα προβεί αμέσως μετά στον διορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης, αναθέτοντας τον σχηματισμό κυβέρνησης στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά.

Την Κυριακή θα λάβει χώρα η ορκωμοσία των 300 και την επομένη θα συγκληθεί εκ νέου η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, προκειμένου να ορκιστεί το νέο προεδρείο. Το απόγευμα της Δευτέρας θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών, προκειμένου να πάμε στις δεύτερες κάλπες, στις οποίες αυτή τη φορά θα ισχύσει ο εκλογικός νόμος που ψήφισε η Ν.Δ. το 2020, δηλαδή της ενισχυμένης αναλογικής. Τότε, με βάση τους εκλογικούς συσχετισμούς, είναι πιο εύκολο να σχηματιστεί κυβέρνηση, καθώς ο πήχης της αυτοδυναμίας πέφτει κάτω από το 40%.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα