Έκτακτη σύσκεψη Σαρμά για τον Εβρο

Μετά και τον προχθεσινό απεγκλωβισμό από νησίδα στον ποταμό Εβρο συνολικά 91 παράτυπων μεταναστών, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς (κεντρική φωτό) συγκάλεσε χθες το μεσημέρι σύσκεψη για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή.

Η κλιμάκωση των ροών φαίνεται να ανησυχεί έντονα την κυβέρνηση, αφού δεν αποκλείεται να κρύβεται πάλι κάποιο παιχνίδι των Τούρκων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση για τον συντονισμό των συνοριακών Αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.

Εξάλλου, οι ελληνικές Αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Εβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και ανώτατα στελέχη της διοίκησης. Οπως είναι γνωστό, την Κυριακή από νησίδα κοντά στην περιοχή Μαρασιά άνδρες της 4ης ΕΜΑΚ με βάρκες περισυνέλεξαν 91 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά. Ολοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα