Απαίτηση Μητσοτάκη: Εξαφανίστε τη ΝΙΚΗ!

Έχει βάλει για τα καλά στο στόχαστρο το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού, προχωρώντας σε σκληρές πολιτικές επιθέσεις και πρωτοφανείς καταγγελίες

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει με αμείωτη ένταση την πίεση προς το κόμμα ΝΙΚΗ. Η Πειραιώς, αναγνωρίζοντας τη σημασία περιορισμού των απωλειών προς τα δεξιά, έχει βάλει για τα καλά στο στόχαστρο το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού, προχωρώντας σε σκληρές πολιτικές επιθέσεις, πρωτοφανείς καταγγελίες αλλά και κατασυκοφάντηση του κόμματος.

Για να καταφέρει, μάλιστα, την εκλογική συμπίεση του κόμματος, η Νέα Δημοκρατία δεν διστάζει να εμπλέξει και την Εκκλησία, καταγγέλλοντας ένα κομμάτι του κλήρου πως στηρίζει τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος ΝΙΚΗ. Από τη βόρεια Ελλάδα και τη Χαλκιδική ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ευθέως για την ανάγκη συμπίεσης της ΝΙΚΗΣ, καλώντας μάλιστα τους πολίτες να επαναξιολογήσουν τις επιλογές τους.

«Πρέπει να συμπιέσουμε και κάποια μικρότερα κόμματα και κομματίδια, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους από τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Αυτά ήταν παντελώς άγνωστα, επικαλέστηκαν το θρησκευτικό συναίσθημα και νομίζω ότι παραπλάνησαν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι πίστευαν ότι με αυτό τον τρόπο εκφράζουν την πίστη τους, ψηφίζοντας ένα συγκεκριμένο κόμμα» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ο ίδιος, μάλιστα, παρότι κάλεσε να μην εμπλέκει κανείς την Ορθοδοξία στα πολιτικά παιχνίδια, το έκανε πρώτος αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κόμματος ΝΙΚΗ για σχέσεις με την Εκκλησία.

«Η Ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται στα όρια ενός κόμματος. Η πίστη μάς ενώνει, δεν μας διχάζει και σε καμία περίπτωση τα ζητήματα της Εκκλησίας δεν μπορούν να είναι αντικείμενο προεκλογικής κομματικής αντιπαράθεσης» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως «τα εκκλησιαστικά να τα αφήσουμε έξω από τις πολιτικές διαφωνίες και να μην εμπλέκουμε σε καμία περίπτωση την Ορθοδοξία σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διακυβέρνηση του τόπου».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε με νόημα ότι «αυτό το μήνυμα και εδώ στη Χαλκιδική θα το ακούσουν συμπολίτες μας και μπορεί να επαναξιολογήσουν τις επιλογές τους. Οπως νομίζω ότι θα αξιολογήσετε κι εσείς εδώ ειδικά στη Μακεδονία και τη βόρεια Ελλάδα τι σημαίνει ουσιαστικά στην πράξη υπεύθυνος πατριωτισμός».

Υπενθυμίζεται ότι στη Χαλκιδική η Ν.Δ. έχασε πάνω από 2,5 μονάδες σε σχέση με το 2019, ενώ η Ελληνική Λύση έλαβε 6,79% και η ΝΙΚΗ 5,39%.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα