Στάσιμα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ

Δεν είχε την άνοδο που επιθυμούσε, όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, στέλνοντας το μήνυμα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, εμείς ερχόμαστε»

Δεν «τσίμπησε» τελικώς όσο θα ήθελε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο διατήρησε μεν τα ποσοστά της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης, πλην όμως δεν κατάφερε να αυξήσει τις δυνάμεις του όσο θα επιθυμούσε. Παρόλο που τα ποσοστά σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Μαΐου ήταν ελάχιστα ανεβασμένα, στην ουσία περίπου μισή ποσοστιαία μονάδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, στέλνοντας το μήνυμα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, εμείς ερχόμαστε».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως στόχος του κόμματος είναι η αξιόπιστη αντιπολίτευση, η οποία, σε ορίζοντα τετραετίας, θα δείξει τον κυβερνητικό δρόμο. Ο ίδιος εκτόξευσε αριστερά βέλη, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απέδειξε πως ο μόνος του στόχος ήταν το ΠΑΣΟΚ. «Στοχοποίησε το ΠΑΣΟΚ. Το μόνο που έχει να πει ήταν ότι παρέμεινε δεύτερος στόχος. Αυτό έχει να πει; Εχει χάσει τη μισή του δύναμη» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, για να επιμείνει πως το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει τροχιά ανοδική.

«Δεν θα επιστρέψουμε στην εποχή της λεηλασίας. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει μεγάλη άνοδο» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεσμευόμενος πως θα παρουσιάσει το επόμενο χρονικό διάστημα τι εστί σύγχρονη Κεντροαριστερά, σχολιάζοντας, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, πως «δεν μπορεί κάποιοι από τη μια να ζητούν την ψήφο των παραστρατημένων της Χρυσής Αυγής και την άλλη να επιτίθενται λυσσαλέα στο ΠΑΣΟΚ μέσα από δεξιά έντυπα», αναφερόμενος με αυτόν τον τρόπο στις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζο και όχι μόνο. Κατά τη δήλωσή του στις κάμερες ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τους πολίτες που τον στήριξαν. «Κάναμε ένα ακόμα βήμα στη σταθερή ανοδική πορεία. Το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει, προχωρά. Αυξήσαμε κατά 50% τη δύναμή μας, είμαστε δεύτερη δύναμη σε πολλούς νομούς.

Θα ασκήσουμε στιβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίστηκε προβληματισμένος για την άνοδο της Ακροδεξιάς, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση, στη Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν ευχαριστημένοι από τα χθεσινά αποτελέσματα, λέγοντας πως επιβεβαιώνεται πως το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, καθώς, όπως επισημαίνουν, το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν συγκυριακό και η επιλογή των ψηφοφόρων δεν ήταν ευκαιριακή. «Το αποτέλεσμα δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει και επανακτά τους δεσμούς εμπιστοσύνης με τους προοδευτικούς πολίτες» έλεγαν από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζοντας πως το κόμμα είναι πλέον ανερχόμενη δύναμη και πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω.

Σημειωτέον πως χθες αργά το βράδυ υπήρξε μεγάλη αναστάτωση όταν ολιγομελής ομάδα αγνώστων πέταξε άδεια μπουκάλια, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους και στα συνεργεία που βρίσκονταν έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη και μετέδιδαν τις εξελίξεις. Προκλήθηκε αδιανόητη αναστάτωση καθώς στο σημείο βρίσκονταν δεκάδες πολίτες. Δεν υπήρξε σε κάθε περίπτωση κάποιος τραυματισμός ούτε και σοβαρές ζημιές στον τεχνικό εξοπλισμό των καναλιών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα