Πρώτο κρας τεστ για τους νέους αρχηγούς

«Ψαρωμένος» και ξύλινος ο Β. Στίγκας των «Σπαρτιατών», διαβασμένος ο Δ. Νατσιός της ΝΙΚΗΣ, πληθωρική η Ζωή της Πλεύσης Ελευθερίας

Το πρώτο κρας τεστ για τα νεοεισερχόμενα κόμματα αποτέλεσε η συζήτηση στη Βουλή, με τον Βασίλη Στίγκα των «Σπαρτιατών» να είναι… ψαρωμένος, τον Δημήτρη Νατσιό της ΝΙΚΗΣ διαβασμένος και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως αναμένετο, πληθωρική και αυτοαναφορική. Ολα τα βλέμματα στράφηκαν στα κόμματα που πέρασαν για πρώτη φορά το κοινοβουλευτικό κατώφλι, αρχής γενομένης από τους «Σπαρτιάτες».

Ο επικεφαλής τους Βασίλης Στίγκας δήλωσε «βαθιά δημοκράτης», υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του είναι κάθετα αντίθετο στον ναζισμό και τον φασισμό. Τοποθέτησε μάλιστα το κόμμα του ιδεολογικοπολιτικά στον χώρο της εθνοπατριωτικής Δεξιάς, ενώ ανέφερε: «Εμείς πορευόμαστε με βάση τις διδαχές των μαχητών και των διανοητών του Ελληνισμού, όπως ο Παύλος Μελάς, ο Ιων Δραγούμης και ο Περικλής Γιαννόπουλος». Μάλιστα, επέμεινε ότι το κόμμα του δεν αποτελεί συνέχεια του κόμματος Κασιδιάρη, καθώς υποστήριξε ότι «αποτελεί αβάσιμη εικασία ότι καταφέραμε να μπούμε στη Βουλή επειδή είμαστε συνεχιστές άλλου κόμματος».

Παρέμβαση

Αίσθηση προκάλεσε η επίσημη πρώτη παρέμβαση του Δημήτρη Νατσιού της ΝΙΚΗΣ. «Μην περιμένετε μίσος και σκοτάδια από εμάς, και ας μας λέτε ακροδεξιά. Με αγκάθια θα μας ματώνετε; Λουλούδια θα σας ρίχνουμε. Πιστεύουμε στον Χριστό. Αυτή είναι η ΝΙΚΗ» ανέφερε από το βήμα, δίνοντας με σαφήνεια το στίγμα των προθέσεών του. Ο ίδιος εστίασε ιδιαιτέρως στον αόρατο εχθρό, όπως τον χαρακτήρισε, δηλαδή την υπογεννητικότητα, η οποία, όπως είπε, μας παρασύρει στην ορατή αυτοκτονία.

«Η υπογεννητικότητα είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η πατρίδα. Ο Ελληνισμός αργοπεθαίνει από τη δημογραφική αιμορραγία. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα γερόντων, ένα έθνος οδεύει προς τη σύνταξη» ανέφερε, ενώ διερωτήθηκε εάν το νεοσύστατο υπουργείο Οικογένειας θα προστατέψει, «σύμφωνα με την παράδοση και επιταγές Εκκλησίας, το δικαίωμα που έχει εξ άκρας συλλήψεως το αγέννητο παιδί».

Κατά του γάμου των ομόφυλων

Ο Δημήτρης Νατσιός τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της νομοθέτησης του γάμου των ομοφυλοφίλων, κάνοντας λόγο για προσβολή της παράδοσης και ευθεία παραβίαση του Συντάγματος. «Τι τον θέλετε τον γάμο των ομόφυλων; Οταν όλα τους τα κρατικά τους δικαιώματα είναι εξασφαλισμένα μέσω του συμφώνου συμβίωσης;» διερωτήθηκε.

Βεβαίως, ειδικό ενδιαφέρον παρουσίασε η πρώτη παρέμβαση της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έδωσε χθες αργά το βράδυ ομολογουμένως ρεσιτάλ αυτοαναφορικότητας, καθώς δεν σταμάτησε να μιλά για την ίδια και το κόμμα της. Εξάντλησε την ομιλία της αναλύοντας τι θα κάνει η ίδια χωρίς να αναφερθεί στις κυβερνητικές προτάσεις. Δεν παρέλειψε όμως να μιλήσει πάλι για την… αγάπη!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα