Στον κόσμο του ο αλαζόνας Βαρουφάκης!

Αν δεν υπήρχε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ήταν με διαφορά ο μεγαλύτερος ηττημένος των φετινών εκλογών. Ωστόσο, αυτό δεν απέτρεψε τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 από το να εμφανίζει τον εαυτό του ως το πολιτικό εκείνο πρόσωπο που θα ανασυστήσει την ελληνική Αριστερά.

Μέσα στην έπαρση και την αλαζονεία που χαρακτηρίζει την πολιτική πορεία του από την πρώτη ήμερα ως και σήμερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε χθες στα όργανα του κόμματός του ως ο εγγυητής της σταθερότητας και της ανάπτυξής του.

Μάλιστα, και παρά το γεγονός πως ο ίδιος «κλότσησε» ό,τι έφτιαξε, εμμένοντας στις ανεδαφικές… «Δήμητρες» και στο σχέδιο ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ενωση αλά 2015, δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει τα καρφιά του στον Αλέξη Τσίπρα.

«Οπως δεν ήμουν Τσίπρας το 2015, δεν θα γίνω Τσίπρας σήμερα. Ουδείς αναντικατάστατος, ναι. Αλλά και ουδείς δικαιούται να αφήσει το ΜέΡΑ25 ακυβέρνητο, χωρίς διαδικασία διαδοχής, πριν από το καλοκαίρι, στον δρόμο για το συνέδριο» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, εξηγώντας την ανεξήγητη απόφασή του να παραμείνει στο τιμόνι του κόμματος.

Οσον αφορά τα αίτια της ήττας, η εισήγηση του Γιάνη Βαρουφάκη έβαλε στο μικροσκόπιο της κριτικής εννέα πράγματα, εκ των οποίων και την παρουσία του στο εκλογικό debate, η οποία ήταν δεδομένα πολύ κακή. Συγκεκριμένα, τόνισε πως θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά πράγματα, με πρώτη τη ριζοσπαστικοποίηση ή αριστερή στροφή, τη λάθος πολιτική διαχείριση της πανδημίας, το πρόταγμα της «ρήξης», και δη το πρόγραμμα «Δήμητρα», το βαρύ κυβερνητικό πρόγραμμα, την επώνυμη, συνεχή αναφορά σε ολιγάρχες, τη συμμαχία με ΛΑ.Ε., ΑΡΑΣ και ανένταχτους, είτε ως σύλληψη είτε ως τρόπο εφαρμογής, την παρουσία του στο ντιμπέιτ, την επικοινωνιακή στρατηγική, ιδίως στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, την οργάνωση του προεκλογικού αγώνα από τα κεντρικά γραφεία και την ΟΕΣΚΕ.

Ο ίδιος, μάλιστα, μίλησε για την Πρωτοβουλία Διαλόγου, Ενότητας & Ανασύνταξης της Αριστεράς, της οποίας θα ηγηθούν η Ηρώ Διώτη και ο Δημήτρης Ζερβουδάκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα