Ο Μηταράκης διασύρθηκε αλλά δεν παραιτείται…

Παρά το διπλό «άδειασμα» από το Μαξίμου, χθες συναντήθηκε με τον Μ. Βορίδη και συζήτησαν για την εγκληματικότητα

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο με το που ανέλαβε εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας απέδειξε πόσο μη επιτελικό είναι. Το μέλλον της πανεπιστημιακής αστυνομίας έχει προκαλέσει μείζον βραχυκύκλωμα στην κυβέρνηση, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη να μην επιδεικνύει τη στοιχειώδη ευθιξία και να αρνείται να παραιτηθεί, παρά το διπλό ηχηρό «άδειασμά» του από τα «κεντρικά», μέσα σε μία μόλις ημέρα, για την έφιππη αστυνομία και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Μάλιστα, όχι μόνο δεν αποχωρεί από τη θέση του, αλλά χθες συναντήθηκε με τον Μάκη Βορίδη, με τους δυο άνδρες να συζητούν για την εγκληματικότητα στην Αττική σαν να μην τρέχει τίποτα! Την ίδια ώρα, δημιουργούνται αρκετές κακοφωνίες στο «γαλάζιο» οικοσύστημα, με στελέχη να μιλούν σαν να έχει καταργηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία!

Μόνο που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες αργά το βράδυ στη συνέντευξή του στον Σκάι πως η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται! Μάλιστα, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ισχυριζόμενος πως ουδέποτε ο Νότης Μηταράκης προανήγγειλε την κατάργησή της, παρότι είναι ξεκάθαρο ότι ο υπουργός μίλησε για κατάργηση. «Η πανεπιστημιακή αστυνομία έχει περιορισμούς στο τι μπορεί να κάνει, ο ρόλος της είναι επικουρικός» είπε ο πρωθυπουργός και, παρότι παραδέχτηκε ότι υπάρχουν αρρυθμίες στην κυβέρνηση, δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στους υπουργούς του. Ειδικά για τον κ. Μηταράκη είπε πως έκανε εξαιρετική δουλειά στο Μετανάστευσης «και είμαι σίγουρος πως θα κάνει και στο Προστασίας του Πολίτη». «Τα άλογα θα μείνουν στον στάβλο – ίσως έπρεπε να ζητήσω καμήλες» είπε στη συνέχεια, αστειευόμενος για την έφιππη αστυνομία.

Τον υπουργό πάντως είχε «αδειάσει» νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, που έστειλε το μήνυμα ότι το ειδικό σώμα δεν πρόκειται να καταργηθεί, μιλώντας απλώς για αναθεώρηση του τρόπου λειτουργίας του. Ενα μόλις εικοσιτετράωρο νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε σαφώς πως η πανεπιστημιακή αστυνομία καταργείται και πως οι 1.060 αστυνομικοί θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς. «Πρέπει να ξεχωρίσουμε την καθημερινότητα των πανεπιστημίων, τα οποία πρέπει να πάρουν τα ίδια έναν πιο ενεργό ρόλο για τη φύλαξη της καθημερινότητάς τους, και η Αστυνομία να δρα πιο επικουρικά και όχι ως πρώτος παρών στην είσοδο του πανεπιστημίου» δήλωσε μεταξύ άλλων. Είχε προηγηθεί μάλιστα το φιάσκο μεγατόνων με την εξαγγελία Μηταράκη περί σύστασης σώματος έφιππης αστυνομίας, η οποία διαψεύστηκε λίγες ώρες μετά, μέσω διαρροών, από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για δήθεν «πρόταση» η οποία απορρίφθηκε.

Σημειωτέον πως η κυβέρνηση επιχειρεί ανεπιτυχώς να πείσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα πως η πανεπιστημιακή αστυνομία… ζει και βασιλεύει, ενώ άπαντες γνωρίζουν πως στην πράξη ουδέποτε λειτούργησε. Εξάλλου και ο ίδιος ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε ανακοινώσει επί της ουσίας την κατάργησή της, καθώς είχε δηλώσει ότι οι 600 εκπαιδευθέντες πανεπιστημιακοί αστυνομικοί δεν θα πήγαιναν στα πανεπιστήμια, αλλά θα κατανέμονταν σε άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως είχε αναφέρει δημοσίως, από τα στελέχη του ειδικού σώματος 400 υπηρετούν στα πανεπιστήμια, εφαρμόζοντας τα σχέδια ασφάλειας, που φέρουν την υπογραφή των πρυτάνεων, και 600 από αυτούς, οι οποίοι έλαβαν πρόσθετη εκπαίδευση στην Κομοτηνή, τοποθετήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής όπου έχει παρατηρηθεί αυξημένη εγκληματικότητα. Το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας ηλεκτρίζει την πολιτική αντιπαράθεση, με την αντιπολίτευση να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, καταγγέλλοντας ότι αποδείχθηκε «φούσκα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα