Ο δήμαρχος Καρδίτσας πληρώνει πρόστιμο για «μαύρη» εργασία

Δημοτικός σύμβουλος είχε μηνύσει τον φίλο του Αυγενάκη Βασίλη Τσιάκο

Μήνυση κατά του δημάρχου Καρδίτσας για μαύρη και αδήλωτη εργασία κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Γκαβογιάννης, καταγγέλλοντας πως ο δήμαρχος όχι μόνο δεν νοιάστηκε για το καλό των δημοτών, αλλά -αντιθέτως- τους ζημίωσε.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Καρδίτσα από την Αρχή» εγκαλεί τον δήμο για αδήλωτη εργασία σε δημόσια περιουσία. Ο λόγος για το βαρύτατο πρόστιμο προς τον Δήμο Καρδίτσας από την Επιθεώρηση Εργασίας για την ανασφάλιστη υπάλληλο που δούλευε στο Παυσίλυπο σε καθεστώς μαύρης εργασίας. Το συμβάν έλαβε χώρα προ τριετίας. Τότε, έπειτα από έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος Καρδίτσας απασχολούσε την ανασφάλιστη εργαζόμενη σε δημοτική επιχείρηση και γι’ αυτό επιβλήθηκε πρόστιμο 10.500 ευρώ. Σημειωτέον πως τον εν λόγω δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο τον στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, ενώ είναι και στενός φίλος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η «γαλάζια»ς παράταξη σε ανάλογες περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος που αφορούσαν την αντιπολίτευση έχει επιδείξει αντανακλαστικά, όπως συνέβη στο περιστατικό που έγινε γνωστό λίγο πριν από τις εκλογές, με την αδήλωτη εργασία που βεβαιώθηκε από τα αρμόδια όργανα στο ξενοδοχείο της συζύγου του πρώην κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση. Τότε, με επίσημο δελτίο Τύπου του κόμματος, με ανακοινώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων και κομματικών στελεχών, ζητούσε την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την αποπομπή Ραγκούση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν προκειμένω, ωστόσο, όπως σχολιάζεται στην τοπική κοινωνία της Καρδίτσας, η Νέα Δημοκρατία παρέχει απλόχερα στήριξη σε έναν δήμαρχο που του επιβλήθηκε πρόστιμο για αδήλωτη εργασία και μάλιστα σε δημόσια επιχείρηση, αφήνοντας πολλούς με την απορία εάν η κεντροδεξιά παράταξη νομιμοποιεί με αυτό τον τρόπο την αδήλωτη εργασία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα