Από «Μωυσής» έγινε «Πόντιος Πιλάτος»

Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται μάλλον να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ολοένα και πιο πολύ θα βγαίνει και ο ίδιος από το απυρόβλητο…

• Οι υμνητές του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν χρησιμοποιήσει έως τώρα ένα σωρό αγιογραφικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό του, με πιο χαρακτηριστικό εκείνον του «Μωυσή». Στη νέα περίοδο, πάντως, αν θα ταίριαζε κάτι περισσότερο -αν και όχι τόσο… τιμητικό- για τον πρωθυπουργό, αυτό θα ήταν το «Πόντιος Πιλάτος»….

  • Του Ανδρέα Καψαμπέλη

• Οι καταστροφικές πυρκαγιές που για ακόμη ένα εικοσιτετράωρο αφήνουν πίσω τους αποκαΐδια και όλεθρο μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε αυτό το συμπέρασμα όσους γνωρίζουν (ή μαθαίνουν) όσα τεκταίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες με τον κ. Μητσοτάκη και τους επιτελείς του!

• Οι «κοριοί» της στήλης ακούνε, λοιπόν, ότι από το απόγευμα της Τρίτης που επέστρεψε εσπευσμένα ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες εμφανίστηκε «έκπληκτος» έως και… «οργισμένος». Ναι, όσο κι αν φαίνεται παράταιρο, ο κ. Μητσοτάκης, που βρίσκεται στην εξουσία όχι από τις 25 Ιουνίου φέτος αλλά από τον Ιούλιο του 2019, έχει «ξεσπάσματα» και ρίχνει τις ευθύνες σε… οποιονδήποτε άλλον πλην του εαυτού του ως πρωθυπουργού!

• Το ακόμη πιο ιλαροτραγικό είναι, μάλιστα, ότι για τον κ. Μητσοτάκη η βασική αιτία αυτών των δραματικών εικοσιτετραώρων και της κατάστασης που επικρατεί βρίσκεται στα «προβλήματα συντονισμού» των αρμόδιων υπηρεσιών.

• Κι επειδή αυτό που δεν αλλάζει για τον πρωθυπουργό είναι ότι «η επικοινωνία υπερτερεί της ουσίας», δεν ήταν καθόλου… αθώα η «διαρροή» από το Μέγαρο Μαξίμου ότι τα εναέρια πτητικά μέσα για την πυρκαγιά στη Μάνδρα ενισχύθηκαν μετά τη δική του πρώτη επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία, μάλιστα, ήταν και πολύ μικρής διάρκειας. Κάποιοι διαδίδουν, δε, ότι περιείχε και πολλή «ένταση»…

• Επίσης κάτι που έχει, όντως, τη σημειολογία του είναι ότι τόσο προχθές όσο και χθες ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δημόσια δήλωση. Οχι μόνο διότι θέλει να βγάλει τον εαυτό του από το κάδρο αλλά και για να υποθάλψει τις ερμηνείες ότι πρόκειται για μια «σιωπή δυσαρέσκειας». Εντός του Μεγάρου Μαξίμου, πάντως, φέρεται ότι έλεγε «πολλά»…

• Κι αν για άλλους μια τέτοια στάση παραπέμπει σε Πόντιο Πιλάτο, υπάρχουν κι εκείνοι που η τακτική του κ. Μητσοτάκη θυμίζει το αλήστου μνήμης «εγώ απλώς προεδρεύω». Αλλά κι αν απλώς… προεδρεύει, τότε δεν θα έπρεπε να «αναζητήσει» και τον έως τώρα αρμόδιο υπουργό -τον οποίο και διόρισε ως ανταμοιβή (;) βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ.- Χρήστο Στυλιανίδη και να τον εγκαλέσει για την καμένη γη που παρέδωσε; Τον κ. Στυλιανίδη που παραμένει άφαντος και… άλαλος!

• Οπως και να ‘χει, την ώρα που οι πρώτες (μετεκλογικές) μουρμούρες και η δυσφορία έχουν κάνει την εμφάνισή τους και εντός της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης αρνείται μάλλον να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ολοένα και πιο πολύ θα βγαίνει και ο ίδιος από το απυρόβλητο…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα