Πυρά από την αντιπολίτευση για τις μεγαλοστομίες περί ετοιμότητας

Περίεργη συναίνεση από το ΚΚΕ, που επέλεξε να κινηθεί σε χαμηλούς τόνους

Η κατάρρευση του επιτελικού κράτους μπροστά στην πύρινη λαίλαπα που κατακαίει Ρόδο, Αίγιο, Εύβοια, Κάρυστο και νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και τη δυτική Αττική προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται στην κυβέρνηση, όμως μέχρι αυτή τη στιγμή αποφεύγει την οξεία αντιπαράθεση, με δεδομένο πως οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καίνε. Η Κουμουνδούρου εξαπολύοντας πυρά προς την κυβέρνηση τόνισε ότι «οι μεγαλοστομίες περί ετοιμότητας του δήθεν επιτελικού κράτους έχουν ήδη καταρρεύσει», υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει εκφράσει τη στήριξή του σε όσους δοκιμάζονται και δίνουν τη μάχη στα μέτωπα της πυρκαγιάς, και την ανησυχία του για την εξέλιξή τους».

Το Σάββατο το απόγευμα ο Σωκράτης Φάμελλος είχε επικοινωνία με τον Βασίλη Κικίλια, υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη και ζήτησε να μεταφερθεί η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σε όσους επιχειρούν στα μέτωπα της πυρκαγιάς και στη διάσωση πολιτών, κατοίκων και τουριστών. Δήλωσε δε ότι αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των πολιτών και των στελεχών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέβασε τους τόνους καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα των πυρκαγιών. «Επί έξι ημέρες στη Ρόδο συντελείται μία ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και πρέπει να αποδοθούν» είπε και πρόσθεσε: «Από το “όλα είναι υπό έλεγχο” φτάσαμε στο σημείο να χάνονται περιουσίες, χιλιάδες τουρίστες να απομακρύνονται από ξενοδοχειακές μονάδες και κάτοικοι να εκκενώνουν τους οικισμούς τους. Το κράτος οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλειά τους και επιτέλους να ελεγχθούν πλήρως τα πύρινα μέτωπα».

Εν αντιθέσει με την Κουμουνδούρου και την Τρικούπη, το ΚΚΕ κινήθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, δείχνοντας μια ιδιαίτερα περίεργη συναίνεση. Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ενημερωθεί. Ο ίδιος αρκέστηκε να ζητήσει απλώς να κινητοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, όπως επίσης και για την ασφαλή μετακίνηση και φιλοξενία τόσο των κατοίκων και των εργαζομένων όσο και των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.

«Αναζητείται ανάληψη ευθύνης σε μια ανεύθυνη κυβέρνηση» ανέφερε η Ελληνική Λύση, ενώ ανακοινώσεις εξέδωσαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα