Διακοπο(pass) μόνο σε Βρετανούς τουρίστες;

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επιλεκτικά ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν σε όσους εγκατέλειψαν τη Ρόδο λόγω των πυρκαγιών

Ανοιχτοχέρης ο πρωθυπουργός, αλλά επιλεκτικά και με τρόπο που γεννά ερωτήματα, καθώς χθες ανακοίνωσε πως για όσους είδαν τις διακοπές τους στη Ρόδο να διακόπτονται νωρίς λόγω των πυρκαγιών, η ελληνική κυβέρνηση σε συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπών την ερχόμενη άνοιξη ή φθινόπωρο, ώστε να ξαναπάνε στο νησί.

Η απόφασή του αυτή καταρχάς είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά γιατί να ισχύσει μόνο για τη Ρόδο και γιατί να ισχύσει μόνο για τους Βρετανούς τουρίστες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί λόγω των πυρκαγιών; Πρέπει να ισχύσει και για άλλες περιοχές (Κέρκυρα, Μαγνησία κ.ά.), για τουρίστες κι από άλλες χώρες και φυσικά και για τους Έλληνες που αναγκάστηκαν να διακόψουν τις διακοπές τους λόγω των πυρκαγιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε αυτή την ανακοίνωση χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη δημοφιλή εκπομπή του ITV «Good Morning Britain». Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Βρετανούς να επιλέξουν την Ελλάδα και τη Ρόδο για τις διακοπές τους, διαβεβαιώνοντας πως η χώρα παραμένει ένας «απολύτως ασφαλής» προορισμός.

Ερωτηθείς αν οι Βρετανοί θα έπρεπε να έρθουν στην Ελλάδα, ο Ελληνας πρωθυπουργός απάντησε: «Φυσικά θα πρέπει να έρθουν. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος. Οπως σας είπα, πάντοτε είχαμε πυρκαγιές, δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, είναι πρόβλημα σε όλη τη Μεσόγειο. Αυτό που μπορώ να σας πω και αυτό που φάνηκε στη Ρόδο είναι πως είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για τέτοιου τύπου συμβάντα». Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί επέστρεψε στην κανονικότητα» και πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλής.

Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης μάλλον υποτιμά την καταστροφή στη Ρόδο, αφού υποστήριξε ως θετικό στοιχείο ότι λιγότερο από το 15% του νησιού επηρεάστηκε από την καταστροφική φωτιά. Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός συνειδητά κλείνει τα μάτια στην καταστροφή του νησιού, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, δεν βρήκε ακόμα χρόνο να το επισκεφθεί για να δει από κοντά και τις καμένες περιοχές. Αν το κάνει, είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει γνώμη, αφού η φωτιά, που έκαιγε για 12 συνεχείς ημέρες, έκανε στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, πολλά σπίτια και ολόκληρες ξενοδοχειακές μονάδες.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης τον κατηγόρησε ότι επιμένει να αντιμετωπίζει την τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές αποκλειστικά με επικοινωνιακούς όρους. «Οι πυρκαγιές δεν αντιμετωπίζονται με προχειρότητα. Ούτε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών μπορεί να αποκατασταθεί με εκ των υστέρων επικοινωνιακή διαχείριση» είπε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα