Θλιβερός ο Οικονόμου, ανάλγητος ο Κυριάκος!

Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη στρουθοκαμηλίζει, ενώ ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις διακοπές του μένοντας εκτός κάδρου των πολιτικών ευθυνών

Πολλαπλά εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση από την ανενόχλητη εισβολή στη χώρα των Κροατών χούλιγκαν, την ανενόχλητη μετακίνησή τους στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου, καθώς η πολιτική και η φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, όπως φανερώνουν τα σχετικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, γνώριζαν τις κινήσεις τους.

Η Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης, έδωσε διεθνώς την εικόνα μιας ανοχύρωτης χώρας, όπου οργανωμένες ομάδες μπορούν να εισβάλλουν στο εσωτερικό της -γιατί περί εισβολής πρόκειται-, να κατεβαίνουν στην Αθήνα διασχίζοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα ανεμπόδιστα, να πηγαίνουν σε πλατείες και γειτονιές όπου άνθρωποι κάνουν τη βόλτα τους, να δολοφονούν ανθρώπους, να τραυματίζουν άλλους, να προκαλούν καταστροφές και κανείς να μη σπεύδει να τους προλάβει και να τους αποτρέψει.

Πώς γίνεται, πως είναι δυνατόν χούλιγκαν που έχουν έρθει με οργανωμένο σχέδιο αιματηρών επεισοδίων να διασχίζουν τη μισή Ελλάδα χωρίς κανένα πρόβλημα; Σε αυτό το καίριο ερώτημα κανείς από την κυβέρνηση δεν απάντησε, ούτε φυσικά ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου, που αρκέστηκε στο «ξήλωμα» επτά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς όμως ο ίδιος να δείξει διάθεση παραίτησης και χωρίς η κυβέρνηση στο σύνολό της να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Στην Κρήτη

Οσο για τον πρωθυπουργό, συνεχίζει ακάθεκτος τις διακοπές του στα Χανιά και τις βόλτες του στην πόλη, πιστός στην προσφιλή του τακτική να μένει εκτός του κάδρου των πολιτικών ευθυνών και να εμφανίζεται εκ των υστέρων για να εξαγγείλει… μέτρα ως άλλος σωτήρας. Ακόμα και το τηλεφώνημα για συλλυπητήρια που του έκανε ο Κροάτης ομόλογός του Αντρέι Πλένκοβιτς το μάθαμε από ανακοίνωση της εκεί κυβέρνησης και όχι του γραφείου του πρωθυπουργού.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου με υποκριτικό τρόπο είπε χθες στον Σκάι ότι δεν θα είχε κανέναν ενδοιασμό να παραιτηθεί, όπως ζητά η αντιπολίτευση, «αν το ζήτημα είχε να κάνει με έναν πολιτικό σχεδιασμό». Ομως, πώς μπορεί να παραμένει στη θέση του, όταν, ενώ γνώριζε για την «εισβολή» των Κροατών, δεν έδωσε εντολή να αποτραπεί; Εκτός κι αν δεν γνώριζε, οπότε έχει μεγαλύτερη ευθύνη… Και, σε κάθε περίπτωση, εκτός από την επιχειρησιακή υπάρχει και η πολιτική ευθύνη.

Οταν ο ίδιος ο υπουργός δηλώνει πως «στον τομέα της πρόληψης είχαμε μια τραγική αποτυχία, η εικόνα αυτή της ΕΛ.ΑΣ. είναι τελείως ξένη με τις επιδόσεις που μας έχει συνηθίσει. Πληροφορίες δεν αξιοποιήθηκαν, δεν αξιολογήθηκαν σωστά. Απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο», πώς είναι δυνατόν την ίδια στιγμή να παραμένει στη θέση του ο ίδιος αλλά και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., και να μην τον διώχνει; Ο υπουργός υπαινίχθηκε χθες στον Σκάι ότι έρχονται κι άλλες καρατομήσεις τις επόμενες μέρες… Επρεπε ήδη να έχουν γίνει. Η ευθύνη της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας είναι αυταπόδεικτη, και οι καρατομήσεις όσο πιο ψηλά γίνεται είναι επιβεβλημένες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και τα «ρίχνει» στους κάθε φορά επιχειρησιακά υπευθύνους, και συνήθως σε χαμηλόβαθμους. Την ίδια τακτική ακολούθησε με τις πρόσφατες φωτιές και τις καταστροφές στην Αγχίαλο, για τις οποίες… έφταιγαν οι πυροσβέστες και οι αξιωματικοί της Αεροπορίας, αλλά καθόλου η ίδια! Και, φυσικά, όπως και εκεί έμειναν εκτός ευθυνών οι στρατηγοί και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, έτσι και χθες έμεινε εκτός ευθυνών ο αρχηγός της Αστυνομίας, παρότι γνώριζε τις δολοφονικές διαθέσεις των Κροατών.

Στον κόσμο τους

Η κυβέρνηση και οι υπουργοί κάθε μέρα αποδεικνύουν ότι είναι μακριά από την κοινωνία και δεν αντιλαμβάνονται την τραγική πραγματικότητα. Οπως ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας, για τον οποίο η οργανωμένη κάθοδος των χουλιγκάνων από την Κροατία και η δολοφονία δεν είναι τίποτε άλλο παρά… «ένα βαθύτατο έλλειμμα παιδείας και κοινωνικής αγωγής»! «Οταν μιλάμε για σύλληψη και τιμωρία, μιλάμε πλέον για την καταστολή. Και τα δύο περιστατικά (σ.σ.: και η δολοφονία του Αλκη Καμπανού) δίνουν την αίσθηση ότι υπάρχει ένα βαθύτατο έλλειμμα παιδείας και κοινωνικής αγωγής» δήλωσε χθες στον Σκάι!


Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Την παραίτηση του Γιάννη Οικονόμου ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, ενώ θέση πήραν και άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης με μια κενή περιεχομένου δήλωσή του:

Γιάννης Βρούτσης (υφυπουργός Αθλητισμού): «Είναι απογοητευτικό και για εμάς τους πολιτικούς ότι, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα από τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού και ύστερα από σειρά εξαιρετικά αυστηρών μέτρων που έχουν θεσπιστεί, βρισκόμαστε ξανά απέναντι σε ένα τόσο αποτρόπαιο γεγονός».

ΣΥΡΙΖΑ: «Αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου νομίζει ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του με την απομάκρυνση επτά αξιωματικών, είναι γελασμένος. Αντί για αποποίηση ευθυνών και δηλώσεις δήθεν αποφασιστικότητας, ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί».

ΠΑΣΟΚ: «Απαιτούνται άμεσα απαντήσεις για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της Αστυνομίας εν όψει του ποδοσφαιρικού αγώνα, αλλά και του πρωτοφανούς γεγονότος παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA, φάλαγγα εκατοντάδων χούλιγκαν να διασχίζει τη χώρα χωρίς να εντοπιστεί και να ακινητοποιηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις».

ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Είναι υπόλογη για το γεγονός ότι οι οργανωμένοι Κροάτες χούλιγκαν ταξίδεψαν οδικώς, κυκλοφορούσαν οπλισμένοι και έφτασαν ανενόχλητοι στο γήπεδο της ΑΕΚ και μάλιστα σε συνθήκες απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων οπαδών».

Ελληνική Λύση: «Ζήσαμε το αδιανόητο: Ορδές Κροατών και Βοσνίων ναζί να διανύουν 1.500 χλμ., εκ των οποίων τουλάχιστον τα 500 σε ελληνικό έδαφος, να φτάνουν μέχρι την καρδιά της Αθήνας, να δολοφονούν, να τραυματίζουν και να καταστρέφουν! Αποδεικνύεται ότι η Ν.Δ., που υποσχέθηκε «νόμο και τάξη», έχει παραδώσει την πατρίδα και την κοινωνία στην ανομία και την ασυδοσία. Το περιβόητο επιτελικό κράτος πρέπει να ξηλωθεί και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα