Γιατί ο Μπακογιάννης ξεπλένει τους Κροάτες;

Σε κοινή δήλωσή του με τον ομόλογό του στο Ζάγκρεμπ Τόμισλαβ Τομάσεβιτς καταδικάζει τη βία γενικά και αόριστα

Σε μια κίνηση που κανένας δεν κατάλαβε τη σημασία της, ο Κώστας Μπακογιάννης έσπευσε χθες να συνυπογράψει κοινή δήλωση με τον ομόλογό του στο Ζάγκρεμπ Τόμισλαβ Τομάσεβιτς, στην οποία το μόνο που δεν λένε είναι ότι… καταδικάζουν τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται!

Στη δήλωση, η οποία στην πράξη συνιστά ξέπλυμα της δολοφονίας και της εισβολής των ναζί Κροατών στη χώρα, οι δύο δήμαρχοι διαπιστώνουν κοινότοπα ότι «η τυφλή βία και το αίμα δεν έχουν καμία θέση στα γήπεδα, στις πόλεις, στην κοινωνία μας» και προσθέτουν γενικά και αόριστα: «Η βία δεν έχει εθνικότητα. Η μόνη πατρίδα της είναι το μίσος.

Ελπίζουμε ότι οι δράστες θα βρεθούν το συντομότερο και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, έτσι ώστε να μη ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια τραγικά γεγονότα. Αυτές τις στιγμές, τα λόγια είναι φτωχά. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος».

Στο αποκορύφωμα αυτής της ακατανόητης κίνησης του Κ. Μπακογιάννη, που φανερώνει και πάλι την ασυγχώρητη προπέτεια με την οποία τσαλαβουτάει στα δημόσια πράγματα χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, τονίζεται -με σαφή χαρακτήρα υποβάθμισης της άγριας δολοφονίας- ότι «η Αθήνα και το Ζάγκρεμπ διατηρούν σχέση φιλίας, την οποία ως δήμαρχοι δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Η συνεργασία μας δεν πρόκειται να υπονομευθεί από μεμονωμένα περιστατικά βίας».

Σχολιάζοντας το απαράδεκτο κοινό ανακοινωθέν, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας Κώστας Ζαχαριάδης παρατήρησε: «Καμιά αναφορά για ευθύνες και λύσεις στην κοινή δήλωση των δημάρχων Αθηναίων και Ζάγκρεμπ. Ενδιαφέρουσα και θετική η πρωτοβουλία των δημάρχων μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, αλλά απλώς λέει τα αυτονόητα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα