Ολομέτωπη επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς

Η επιλογή της κυβέρνησης να αποδώσει τις πυρκαγιές σε… διεθνείς συνωμοσίες και ξένους πράκτορες έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τις πύρινες ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης, κατέθεσε χθες αίτημα για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τις πυρκαγιές, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο Σωκράτης Φάμελλος μάλιστα σε ανακοίνωσή του κατήγγειλε τη κυβέρνηση για επικοινωνιακά τρικ και έλλειψη πολιτικού σχεδίου. Τους τόνους όμως ανέβασε και το ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επισκέπτεται σήμερα τις πληγείσες περιοχές και τη Χαριλάου Τρικούπη να καταγγέλλει την κυβέρνηση για ανεπάρκεια και έλλειψη συντονισμού στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξέδωσε και το ΚΚΕ, με το κόμμα του Περισσού να κάνει λόγο για εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και ανύπαρκτο αντιπυρικό σχεδιασμό.

Οι «Σπαρτιάτες» από την πλευρά τους τόνισαν πως η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, ενώ επεσήμαναν πως το αφήγημα της κυβέρνησης για την πολυδιαφημισμένη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού κατέρρευσε. Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και η Ελληνική Λύση, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να επισκέπτεται τις καμένες περιοχές στον Εβρο και να επιτίθεται στην κυβέρνηση για ανεπάρκεια διαχείρισης κρίσεων αλλά και για την ελλιπή φύλαξη των συνόρων.

Τις χρόνιες ελλείψεις και παραλείψεις του επιτελικού κράτους και της κυβέρνησης καταδικάζει με ανακοίνωσή του το κόμμα ΝΙΚΗ. «Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, παρακολουθώντας την πατρίδα μας να καίγεται κατά τόπους και ο κρατικός μηχανισμός να φαίνεται σε μεγάλο βαθμό ανήμπορος να αντιδράσει, περιμένοντας μια βροχή ή τις προσευχές μας να μας σώσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα