«Κλείδωσε» το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν τον Σεπτέμβριο στη Ν. Υόρκη

Θα προηγηθεί συνάντηση Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν στην Τουρκία

Με τακτική Blitzkrieg (κεραυνοβόλος πόλεμος) ετοιμάζεται η κυβέρνηση να φέρει την -πολυπόθητη για την ίδια- συμφωνία με την Τουρκία που έχει προαναγγείλει πως θέλει να πετύχει ακόμα και αν αυτή έχει ως κόστος εθνικές υποχωρήσεις.

Σε διάστημα λίγων μόνο ωρών, ενδεικτικό της προεργασίας που γίνεται εδώ και μήνες, ανακοινώθηκαν δύο κρίσιμες συναντήσεις που φαίνεται πως θα καθορίσουν και τις εξελίξεις. Πρώτα μεταξύ των Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν στην Τουρκία και λίγες ημέρες αργότερα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, μια δεύτερη συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το νέο τετ α τετ των δύο ηγετών, με φόντο τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για την ανάγκη υποχωρήσεων, τις προβληματικές δηλώσεις για την κυριαρχία που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι έννοια σχετική, αλλά και τις συνεχείς παραβιάσεις και την ένταση στα Κατεχόμενα της Κύπρου, θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου. «Πράγματι θα προετοιμαστεί η νέα συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Οπως και η επικείμενη συνάντηση, προς το τέλος του έτους στη Θεσσαλονίκη, και η διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας και Τουρκίας» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Εντονη ανησυχία

Η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται στο υπουργείο Εξωτερικών και το Μαξίμου αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει προκαλέσει, όπως είναι λογικό, μεγάλη ανησυχία στην κοινή γνώμη και στα πολιτικά κόμματα, καθώς δεν υπάρχει ούτε επίσημη ενημέρωση ούτε εθνική γραμμή. Πάγια άλλωστε τακτική του πρωθυπουργού αυτά τα τέσσερα χρόνια είναι να αποφεύγει να μιλάει στις επαφές του με τον Ερντογάν για τις διαρκείς παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών (10 ν.μ. στον αέρα – 6 ν.μ. στη θάλασσα), να αποσυνδέει το Κυπριακό και να αποσιωπά τελείως τις κατάφωρες παραβιάσεις των τουρκικών στρατευμάτων και των Τούρκων εποίκων στα Κατεχόμενα, αλλά και να επιμένει να μιλά για θαλάσσιες ζώνες και όχι ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, που αποτελεί την πάγια θέση της χώρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα