Αυτοδιασυρμός Στίγκα στους «Σπαρτιάτες»!

Λίγες ώρες πριν από την κατάθεσή του στον Αρειο Πάγο για τα περί Greek Mafia, τα πήρε όλα πίσω και έδωσε… συγχωροχάρτι στους τρεις βουλευτές που είχε διαγράψει

Σε διαρκές βέρτιγκο βρίσκονται το κόμμα των «Σπαρτιατών» και ο πρόεδρός του Βασίλης Στίγκας, που χθες το βράδυ έδωσε… συγχωροχάρτι στους τρεις βουλευτές τους οποίους διέγραψε πριν από μερικές μέρες. Η… κωλοτούμπα του έγινε λίγες ώρες πριν από τη σημερινή κατάθεσή του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα περί «Δον Κορλεόνε» και Greek Μafia», τα οποία απηύθυνε από το βήμα της Ολομέλειας εις βάρος των 11 βουλευτών του.

Ο τραγέλαφος έλαβε χώρα αργά χθες το βράδυ με δήλωση του Βασίλη Στίγκα, ο οποίος αναφέρει πως δέχεται πίσω τους κυρίους Δημητροκάλλη, Κατσιβαρδά και Κόντη και ότι οι χαρακτηρισμοί «Greek mafia» και «ομάδα εκβιαστών» δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές, κατόπιν της σημερινής συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί μου και έπειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, ως εκ τούτου σάς καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της Κ.Ο., σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν από τη διαγραφή σας» αναφέρει ο πρόεδρος, προσθέτοντας πως οι χαρακτηρισμοί «Greek Μafia» και «ομάδα εκβιαστών» δεν έχουν «καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας».

Ολα αυτά λίγες ώρες πριν από την κατάθεσή του στην εισαγγελέα για όλα όσα είχε καταγγείλει. «Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Μafia και Δον Κορλεόνε» είχε πει χαρακτηριστικά στην ομιλία του κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, για να κάνει επική… κωλοτούμπα αυτοδιασυρμού λίγες ημέρες μετά.

Αντικείμενο έρευνας

Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι σοβαρές καταγγελίες θα γίνουν αντικείμενο έρευνας από τη Δικαιοσύνη, ενώ την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο θα βρεθούν και όλα όσα έχει δηλώσει τις τελευταίες ημέρες σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις περί απειλών, εκβιασμών και βουλευτών του που επισκέπτονταν τις φυλακές Δομοκού για να πάρουν οδηγίες.

Βέβαια, ο Βασίλης Στίγκας, εμφανώς στριμωγμένος από τις εξελίξεις, είχε προχωρήσει χθες, πριν από την κωλοτούμπα, σε άκρως αντικρουόμενες δηλώσεις. Από τη μια ανέφερε πως στηρίζει τον Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας, από την άλλη όμως υποστήριξε πως θα μπει… ανάχωμα στις βλέψεις του.

«Στηρίζω τον Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, παρότι έχουμε ιδεολογικές και πρακτικές διαφορές. Αυτός ο άνθρωπος με στήριξε. Κατά γενική ομολογία, εάν δεν με στήριζε, εγώ και οι “Σπαρτιάτες” δεν θα είχαμε μπει στη Βουλή. Εκλεισε ο κύκλος με τον Κασιδιάρη. Με στήριξε, τον στήριξα» ανέφερε αρχικώς, για να υποστηρίξει λίγα λεπτά αργότερα πως ο ίδιος προσπαθεί να γίνει «ανάχωμα στις βλέψεις του», στέλνοντας ταυτοχρόνως το μήνυμα ότι μπορεί να προχωρήσει και μόνος του, χωρίς τους βουλευτές του. Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε η αποκάλυψή του πως ο αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη είναι μετακλητός υπάλληλος σε βουλευτή των «Σπαρτιατών». Κατά πληροφορίες, πρόκειται για τον βουλευτή Γιάννη Δημητροκάλλη.

Πηγές της Βουλής σημειώνουν πως ο αδερφός Κασιδιάρη δεν είναι μετακλητός στο Κοινοβούλιο, αλλά επιστημονικός συνεργάτης. Αναφέρουν πως οι επιστημονικοί συνεργάτες κάνουν ιδιωτική σύμβαση με τον βουλευτή και δεν είναι υπάλληλοι της Βουλής, παρά μόνο μισθοδοτούνται από αυτήν. Η Βουλή, λένε οι ίδιες πηγές, δεν έχει απολύτως καμία διοικητική αρμοδιότητα στην πρόσληψή τους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο κίνδυνος διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» παραμένει. Σημειωτέον ότι έμπειροι κοινοβουλευτικοί εκτιμούν πως η διάσπαση στο κόμμα δεν γίνεται μόνο για τα… μάτια του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και με το βλέμμα στην κρατική χρηματοδότηση, η οποία σε βάθος τετραετίας μπορεί να προσεγγίσει το ιλιγγιώδες ποσό των 8.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, μόνος δικαιούχος και διαχειριστής των ποσών που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών είναι το κόμμα και όχι η Κοινοβουλευτική Ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι το κόμμα και ο πρόεδρός του Βασίλης Στίγκας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα ποσά ακόμα και αν η Κοινοβουλευτική του Ομάδα διαλυθεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα