«Δεν είδε, δεν άκουσε», αλλά θα τον στηρίξει…

Ο Στίγκας πήρε πίσω όποιες αιχμές είχε αφήσει για εμπλοκή Κασιδιάρη στο κόμμα του και θα βάλει πλάτη στην κάθοδό του για τον Δήμο της Αθήνας

Δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Κασιδιάρης έδινε οδηγίες από τον Δομοκό. Δεν είχαμε καμία σχέση με τον κ. Κασιδιάρη, δεν υπήρξε καμία τηλεφωνική επικοινωνία. Τον στηρίζω για τον Δήμο της Αθήνας» δήλωσε χθες, αμέσως μετά την έξοδό του από το γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, ο αρχηγός του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλης Στίγκας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα από το βήμα της Βουλής είχε καταγγείλει «εξωκοινοβουλευτικά κέντρα» που καθοδηγούν αλά… Greek Μafia και Δον Κορλεόνε βουλευτές του.

Οι καταγγελίες αυτές του κ. Στίγκα είχαν προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία άρχισε ποινική έρευνα και στο πλαίσιο αυτής κάλεσε χθες τον αρχηγό των «Σπαρτιατών» να καταθέσει ενώπιόν της. Ωστόσο, ο κ. Στίγκας μετά την τρίωρη παραμονή του στο εισαγγελικό γραφείο, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ανέφερε πως ποτέ με τις δηλώσεις του αυτές δεν αναφέρθηκε στον έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη. Παράλληλα έσπευσε να κλείσει το όλο θέμα, που μόνος του άνοιξε, διανέμοντας κοινή δήλωση των βουλευτών του, με την οποία επιβεβαιώνουν την ενότητα του κόμματος των «Σπαρτιατών» και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του.

Είχε προηγηθεί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ανακοίνωση του κ. Στίγκα στην οποία ανέφερε πως δέχεται πίσω στο κόμμα τούς τρεις βουλευτές, που ο ίδιος είχε διαγράψει, και πως οι χαρακτηρισμοί του για «Greek Mafia» δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλο πρόσωπο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Στη γραμμή αυτή επέμενε ο κ. Στίγκας και χθες, μετά την κατάθεσή του στην κ. Αδειλίνη, σημειώνοντας πάντως πως «υπάρχουν μεθοδεύσεις από διαφόρους και εξωκοινοβουλευτικούς, οι οποίες παραπέμπουν με πάρα πολλούς τρόπους σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε». Ωστόσο, ο ίδιος επέμενε ότι δεν εννοούσε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης έδινε εντολές στους βουλευτές του από τις Φυλακές του Δομοκού και πως σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί τίποτα από όσα είχε καταγγείλει στη Βουλή.

Σε ερώτηση, τέλος, εάν κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην κ. Αδειλίνη αναφέρθηκε στον έγκλειστο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο κ. Στίγκας απάντησε «ναι, είπαμε και για τον κ. Καδιάρη». Παρόλα αυτά, δεν θέλησε να σχολιάσει αν κατήγγειλε αξιόποινες πράξεις στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου («αυτό θα το κρίνει η εισαγγελέας» δήλωσε χαρακτηριστικά).

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως ο κ. Στίγκας, παρά την τρίωρη χθεσινή παραμονή του στο γραφείο της εισαγγελέως, δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του και, όπως ο ίδιος είπε, θα χρειαστεί να βρεθεί πάλι στον Αρειο Πάγο -το πιθανότερο εντός της εβδομάδας- για να τη συνεχίσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα