«Αδειασε» δύο υπουργούς για το Μεταναστευτικό!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέκρινε τους Καιρίδη – Αυγενάκη που προωθούσαν σχέδιο-τερατούργημα για 300.000 νομιμοποιήσεις με το πρόσχημα της έλλειψης εργατών

Οπισθεν ολοταχώς έκανε χθες η κυβέρνηση όσον αφορά το σχέδιο-τερατούργημα για τη νομιμοποίηση 300.000 παράνομων μεταναστών, με το πρόσχημα της έλλειψης εργατών. Μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου «άδειασε» τους υπουργούς Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη και Αγροτικής Πολιτικής Λευτέρη Αυγενάκη, που προωθούσαν το εν λόγω σχέδιο.

«Οχι, δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση ελληνοποιήσεων, θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό» υπογράμμισε χθες ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση ασχολείται με τη συνέχιση της φύλαξης των συνόρων και τη συνέχιση της πολιτικής της στο Μεταναστευτικό με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών».

Το θέμα είχε γίνει γνωστό την Τετάρτη μέσω δημοσιεύματος των «Financial Times», που φιλοξενούσαν και δηλώσεις του κ. Καιρίδη, ενώ χθες που επισημοποιήθηκε η στροφή της κυβέρνησης το είχε αναδείξει στην πρώτη της σελίδα η «δημοκρατία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το κυβερνητικό σχέδιο. Η Ν.Δ., σε μία προσπάθεια να τους καθησυχάσει, τους ενημέρωσε με εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να νομιμοποιήσει 300.000 παράνομους μετανάστες, σημειώνοντας πως «ο συνολικός αριθμός των ακατάγραφων παράτυπων μεταναστών στην πατρίδα μας, που αφορά είτε παράνομες αφίξεις είτε μετανάστες που δεν ανανέωσαν τις άδειες διαμονής τους για μία σειρά από λόγους, υπολογίζεται ότι μπορεί να πλησιάζει τις 300.000. Ουδέποτε είπε κάποιος ότι θα νομιμοποιηθούν 300.000».

Υπενθυμίζουμε ότι στο δημοσίευμα των «Financial Times» αναφερόταν ότι το συγκεκριμένο θέμα ήταν ένα από αυτά που συζητήθηκαν στο ΚΥΣΕΑ την περασμένη Τρίτη, με τον υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη να δηλώνει ότι το σχέδιο απορρόφησής τους στο εργατικό δυναμικό της Ελλάδας αφορά μετανάστες των οποίων οι άδειες διαμονής έχουν λήξει ή δεν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά. Ο υπουργός Μετανάστευσης εξήγησε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο για τους 300.000 μετανάστες στοχεύει στην άμβλυνση των έντονων ελλείψεων στη γεωργία, στον τουρισμό και στις κατασκευαστικές εργασίες και πως δεν θα ενθαρρύνει την παράτυπη μετανάστευση.

Επίσης, λίγες ημέρες νωρίτερα στη Βουλή ο κ. Αυγενάκης είχε επισημοποιήσει την πρόθεση της κυβέρνησης λέγοντας πως υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην έγκριση φακέλων για την απασχόληση εργατών γης από τρίτες χώρες και σε ετήσια βάση χρειαζόμαστε 180.000 εργάτες γης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα