Η «μητέρα των μαχών» στη Θεσσαλία

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παίζουν τα ρέστα τους για την αποκαθήλωση Αγοραστού που, αν και πρώτος, είχε ψαλιδισμένα ποσοστά

Μετά το συντριπτικό αποτέλεσμα της Κυριακής, το μοναδικό στοίχημα που έχουν στο πεδίο των περιφερειακών εκλογών οι δυνάμεις της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς είναι αυτό της Θεσσαλίας. Η μάχη της Θεσσαλίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το ΠΑΣΟΚ «μητέρα των μαχών», καθώς είναι η μοναδική Περιφέρεια που μπορεί την ερχόμενη Κυριακή να μην έχει γαλάζιο χρώμα.

Οπως ήταν αναμενόμενο, μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Daniel», που ξεγύμνωσε πλήρως τη «γαλάζια» διοίκηση της Περιφέρειας, ο Κώστας Αγοραστός μετατράπηκε σε αδύναμο κρίκο για το Μαξίμου.

Τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής μπορεί να έφεραν πρώτο τον επί 10 χρόνια περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όμως τα ποσοστά του έπεσαν σημαντικά, ενώ σε απόσταση αναπνοής έχει τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος έχει τη στήριξη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Η διαφορά των 8 μονάδων που έχουν από την πρώτη Κυριακή θεωρείται πως μπορεί να καλυφθεί και η Θεσσαλία να αλλάξει χέρια ύστερα από 10 χρόνια. Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, τόσο η Κουμουνδούρου όσο και η Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζονται να παίξουν τα… ρέστα τους τις επόμενες ημέρες, ώστε να εκθρονίσουν τον κ. Αγοραστό.

Αγώνας δρόμου

Ωστόσο, αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς το Μαξίμου αποφάσισε να στηρίξει άμεσα τον «γαλάζιο» υποψήφιο, στέλνοντας ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλία. Μάλιστα, στη μάχη αναμένεται να μπουν και οι νεοεκλεγέντες «γαλάζιοι» δήμαρχοι της περιοχής, από τους οποίους ζητήθηκε να δώσουν μάχη για τον Αγοραστό.

Πολλά ωστόσο αναμένεται να κριθούν από τη στάση που θα κρατήσουν το ΚΚΕ, που πήρε ποσοστό 12,79%, αλλά και η γαλάζια «αντάρτισσα» Ελευθερία Τζανακούλη, η οποία έλαβε το 9,49% των ψήφων. Πέρα όμως από τη Θεσσαλία, μάχη θα δοθεί από το Μαξίμου στη μάχη κατά των «ανταρτών» στο Βόρειο Αιγαίο, στην Πελοπόννησο, στα Ιόνια Νησιά, στη Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα