Υποψήφιος δήμαρχος έκλεβε ρεύμα για το περίπτερό του!

Σάλος στην Ηλιούπολη: Ο ΔΕΔΔΗΕ βεβαίωσε πρόστιμο 2.039,06 ευρώ στον Στ. Ψυρρόπουλο! Τι υποστήριζε για την υπόθεση παλαιότερα και τα νέα αμείλικτα ερωτήματα

Ενα πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνιστή υποψήφιο δήμαρχο αποκαλύπτεται από έγγραφο της 27ης Σεπτεμβρίου 2023 του ΔΕΔΔΗΕ. Συγκεκριμένα, ο ΔΕΔΔΗΕ έπειτα από σχετικούς ελέγχους στις 6 Μαρτίου 2023 επέβαλε πρόστιμο στον Στ. Ψυρρόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Ηλιούπολης, για ρευματοκλοπή διάρκειας σχεδόν τριών ετών (από 10/102019 έως 30/6/2022) στο περίπτερο που διατηρεί σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, από τον εργαστηριακό έλεγχο στον μετρητή του διαπιστώθηκαν «παραβιασμένες και πλαστές σφραγίδες», ευρήματα που «σε συνδυασμό με τα ευρήματα του επιτόπιου ελέγχου τεκμηριώνουν υπαίτια παρέμβαση στη μετρητική διάταξη με σκοπό την αλλοίωση της καταναλισκόμενης ενέργειας και στοιχειοθετούν τον χαρακτηρισμό της περίπτωσης ως διαπιστωμένη ρευματοκλοπή».

Για τον λόγο αυτό ο ΔΕΔΔΗΕ με το ίδιο έγγραφο προχωρά σε χρέωση της ρευματοκλοπής, η οποία μαζί με το σχετικό πρόστιμο ανέρχεται σε 2.039,06 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας από τα τοπικά ΜΜΕ στις αρχές Μαρτίου του 2023 υπό τον τίτλο «Υποψήφιος δήμαρχος έκλεβε ρεύμα», χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένο όνομα. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τότε ο κ. Ψυρρόπουλος αντέδρασε με έντονο τρόπο, με μακροσκελή του δήλωση, κάνοντας λόγο για λάσπη. «Βλέπουμε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ανυπόγραφα δημοσιεύματα για υποψήφιο δήμαρχο Ηλιούπολης που εμπλέκεται σύμφωνα με αυτά και με όσα άλλα sites το αναπαραγάγουν και το διαφημίζουν σε διαπιστωμένη ρευματοκλοπή. Tα εν λόγω δημοσιεύματα δεν αναφέρουν κανένα δημόσιο έγγραφο, δεν φέρουν καμία υπογραφή, καμία απόδειξη, αλλά εξαπολύουν λάσπη που καλύπτει όλους όσοι φέρουν την ιδιότητα του υποψήφιου δημάρχου» ανέφερε τότε ο κ. Ψυρρόπουλος.

Και συνέχιζε: «Επειδή ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ και επειδή φέρω κι εγώ την ιδιότητα του υποψήφιου δημάρχου Ηλιούπολης στις επερχόμενες εκλογές, με θίγουν ανεπανόρθωτα τα εν λόγω δημοσιεύματα που έχουν γίνει κατ’ επανάληψη, είναι συκοφαντικά, αποτελούν ψευδείς ισχυρισμούς που έχουν γνωστοποιηθεί σε τρίτους, και προτίθεμαι να κάνω μήνυση και αγωγή. Δεν μπορούν γύρω από όσους φέρουν την ιδιότητα του υποψήφιου δημάρχου Ηλιούπολης να υπάρχουν συκοφαντίες και να θίγονται η τιμή και η υπόληψή τους. Η λάσπη σ’ εμένα προσωπικά και σε όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους που μάλιστα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έχουν και επιχειρήσεις στην πόλη πρέπει να σταματήσει και να απευθυνθούμε στη Δικαιοσύνη και στον αρμόδιο εισαγγελέα. Από την πρώτη στιγμή προσωπικά έχω ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα ενώπιον των αρμόδιων Αρχών».

Καμία καταδίκη!

Προσωπικά δεν έχω λάβει ποτέ μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΚΑΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ και ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ, όπως συκοφαντικά αναπαράγεται. Δεν θα επιτρέψω ποτέ μα ποτέ να με συκοφαντούν, όπως και τους άλλους συνυποψηφίους μου». Και κατέληγε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης: «Ολως ενημερωτικά, αν υπήρχε περίπτωση διαπιστωμένης ρευματοκλοπής, θα έπρεπε σύμφωνα με τον Κώδικα Διαχείρισης Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (άρθρο 95) να διακοπεί οριστικά η παροχή ρεύματος εκεί όπου υπάρχει διαπιστωμένη ρευματοκλοπή.

Και, τέλος, αναρωτιέμαι δικαίως και ευλόγως: Υπάρχει υποψήφιος δήμαρχος που του έχει επιβληθεί πρόστιμο και μήνυση για ρευματοκλοπή; Πώς είναι δυνατόν να έχουν αποκτηθεί αυτές οι πληροφορίες και από ποιους; Αραγε ποιος ακολουθεί παράνομες διαδικασίες για την απόκτηση ή κατασκευή πληροφοριών;»

Μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου του ΔΕΔΔΗΕ τα ερωτήματα που τίθενται στον κ. Ψυρρόπουλο είναι αμείλικτα:

• Ισχύει πράγματι η ρευματοκλοπή ή είναι πάλι «λάσπη», όπως έλεγε;

• Γιατί συνέβη κάτι τέτοιο και, μάλιστα, επί σχεδόν μία τριετία για το περίπτερο που διατηρεί;

• Γιατί με την πύρινη ανακοίνωσή του είπε ψέματα στους πολίτες της Ηλιούπολης των οποίων διεκδικεί την ψήφο;

• Με αυτές τις μεθόδους θα κυβερνήσει την πόλη, αν οποτεδήποτε κληθεί να το κάνει;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα