Ντροπή! Ωμοί εκβιασμοί από τους υπουργούς

Απειλούν τους ψηφοφόρους ότι δεν θα δουν λεφτά στις περιοχές τους εάν δεν ψηφίσουν τους νεοδημοκράτες περιφερειάρχες και δημάρχους την Κυριακή

Αδίστακτοι, η Ν.Δ και οι υπουργοί της κυβέρνησης απειλούν και εκβιάζουν τους ψηφοφόρους ότι θα σταματήσουν όλα τα έργα στις περιοχές τους και η σχετική χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ κ.ά.), αν δεν ψηφίσουν τους νεοδημοκράτες περιφερειάρχες και δημάρχους την Κυριακή.

Δύο περιστατικά τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτουν το ενορχηστρωμένο σχέδιο απειλών και εκβιασμών. Το ένα έχει σχέση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και το άλλο είναι εις βάρος του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης εκβίασε προχθές τους Θεσσαλούς πλημμυροπαθείς ότι πρέπει να ψηφίσουν τον Κώστα Αγοραστό για να λάβουν αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης. «Το αποτέλεσμα της κάλπης (είναι) άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που εξαγγείλαμε» είπε, με τον Κ. Αγοραστό να αναπαράγει στον προσωπικό του λογαριασμό τις δηλώσεις του.

Για τη στήριξη του κ. Αγοραστού μεταβαίνει το απόγευμα στη Λάρισα και ο πρωθυπουργός. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη τον ίδιο εκβιασμό με τον κ. Αυγενάκη έκανε και ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απείλησε τους πολίτες του Χαλανδρίου ότι θα χάσουν το ΕΣΠΑ αν ψηφίσουν τον νυν δήμαρχο Σίμο Ρούσσο και όχι την υποψήφια της Ν.Δ. Για τον εκβιασμό του Λευτέρη Αυγενάκη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε αυτήν αναφέρεται στις δηλώσεις του Λ. Αυγενάκη, ο οποίος συνέδεσε τις αποζημιώσεις και τα ευρύτερα μέτρα στήριξης με την επανεκλογή του Κ. Αγοραστού.

Ο κ. Κούλογλου ζητά από την Κομισιόν να σχολιάσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση εκβιάζει τους ψηφοφόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους και να διευκρινίσει εάν θα της ζητήσει εξηγήσεις. Ομως και ο αντίπαλος του Κ. Αγοραστού Δημήτρης Κουρέτας κατήγγειλε το γεγονός. Καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για τις εκβιαστικές δηλώσεις του υπουργού.

Ατομική επιβίωση

«Το αποκλειστικό κίνητρο του κ. Αγοραστού είναι να κερδίσει αυτήν την εκλογική μάχη, να σώσει το “τομάρι” του, όπως λένε και στα χωριά μας. Η ατομική του επιβίωση, δηλαδή. Θέλει να αντιμετωπίσει από θέση ισχύος τις επερχόμενες δικαστικές διώξεις, οι οποίες ασκήθηκαν λόγω πλημμελούς και ακατάλληλης διοίκησης, με την ελπίδα για ακόμα μια φορά να τη “σκαπουλάρει”» αναφέρει ακόμα ο Δημήτρης Κουρέτας.

Επίσης, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος δήλωσε: «Είναι η ομολογία πως ενδιαφέρονται μόνο για το κομματικό τους συμφέρον». Εκτός από τη Θεσσαλία, σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί το αποτέλεσμα στην Πελοπόννησο, όπου μετέβη χθες ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός για να στηρίξει τον Δημήτρη Πτωχό, που έλαβε 42,5%. Ο Πέτρος Τατούλης έλαβε ποσοστό 32,10%. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο περιφερειάρχης με τη Ν.Δ. Χρήστος Μέτιος, με 42,3%, θα βρει απέναντί του τον «γαλάζιο» αντάρτη Χριστόδουλο Τοψίδη, με 35,4%. Στο Βόρειο Αιγαίο, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, με 39,98%, έχει αντίπαλο τον προερχόμενο από τη Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, με ποσοστό 33,81%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξάλλου, έσπευσε να επισκεφθεί ήδη τη Μυτιλήνη, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό του Αλκιβιάδη Στεφανή. Στη Δυτική Μακεδονία πρώτος ο «αντάρτης» πρώην βουλευτής Γιώργος Αμανατίδης, με 35,54%, θα δώσει τη μάχη με τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη (34,23%). Στο Ιόνιο, η περιφερειάρχης με τη Ν.Δ. Ρόδη Κράτσα ήρθε δεύτερη με 27,41%, ενώ ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. Γιάννης Τρεπεκλής είναι πρώτος, με 32,54%.


Συστράτευση στο πλευρό του Αγγελούδη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα Στέλιου Αγγελούδη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης εξέφρασαν μέσω ανακοινώσεων ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, που βγήκε πρώτος σε ψήφους από τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής με τον συνδυασμό Πέγκα, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Δρόσος Τσαβλής! Αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν τα δεδομένα όσον αφορά τη δεύτερη Κυριακή, αφού η πλευρά Τσαβλή κινείται προς τη δεξιά παράταξη, ενώ τον Μπουτάρη ακολουθούν πάνω από 4.000 ψηφοφόροι, που μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο.

Τον Αγγελούδη δηλώνει πως στηρίζει και ο κ. Τζακόπουλος, ενώ από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας παραδέχθηκε χθες: «Εγιναν λάθη στην καθαριότητα, το παραδέχομαι, γι’ αυτό και θα αναλάβω εγώ ο ίδιος προσωπικά την καθαριότητα της πόλης μετά την εκλογή μας, την προσεχή Κυριακή».

«Η Θεσσαλονίκη αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που βίωσε την τελευταία τετραετία. Η πόλη έχει ανάγκη την αλλαγή και η αλλαγή δεν θα έρθει από μόνη της» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος αναφέρει ότι ως πρώην δήμαρχος αποφάσισε να εκφράσει την πολιτική του άποψη για την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης.

Οσον αφορά τους περιφερειακούς δήμους, είναι ρευστό το τοπίο των στηρίξεων, εν όψει Κυριακής, για τους έξι δήμους που δεν εξέλεξαν διοίκηση στη Θεσσαλονίκη. Στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου οι μονομάχοι Λευτέρης Αλεξανδρίδης και Κλεάνθης Μανδαλιανός πρέπει να πείσουν μόνοι τους τον κόσμο που επέλεξε την κυρία Μανούκα (τρίτη θέση) την προηγούμενη Κυριακή. Στον Δήμο Δέλτα έχουμε δυο κεντροδεξιές υποψηφιότητες, της Γερακίνας Μπισμπινά και του Νάκου Δημητριάδη. Εκείνος που καθορίζει το αποτέλεσμα είναι ο κόσμος που ψήφισε τον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη, χωρίς να είναι αρκετός για να του δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την επανεκλογή του. Στον Δήμο Θερμαϊκού είναι επίσης προφανές ότι το αποτέλεσμα θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό η στάση των ψηφοφόρων του Γιάννη Μαυρομάτη, ο οποίος έμεινε τρίτος στην κατάταξη, πίσω από τον μέχρι πρότινος μεγάλο αντίπαλό του και νυν δήμαρχο Γιώργο Τσαμασλή, αλλά και από τον Θεόδωρο Τζέκο, πρώην αντιδήμαρχό του.

Και κλείνουμε με τη μεγάλη μάχη του Δήμου Παύλου Μελά. Εκεί τίποτα δεν θεωρείται έκπληξη. Ο νέος των εκλογών Δημήτρης Ασλανίδης, που μπήκε πολύ νωρίς στον προεκλογικό αγώνα, κατόρθωσε να πάρει την πρωτιά την προηγούμενη Κυριακή με διαφορά 111 ψήφων από τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ο οποίος όμως έχει άλλη μία ευκαιρία σε τρεις μέρες να διεκδικήσει την επανεκλογή του. Καθοριστικός παράγοντας, οι ψηφοφόροι του Γιώργου Λίλτση, που πλησίασαν τους 7.800 και αποτελούν πολύ κρίσιμο μέγεθος για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα