Ο Κυριάκος τιμάει τον «αρχιερέα της διαπλοκής»

Θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση που διοργανώνει η Διαμαντοπούλου για τον πρώην πρωθυπουργό στο Ίδρυμα Ελληνικός Κόσμος

Τον «αρχιερέα της διαπλοκής», όπως πολύ σωστά τον είχε αποκαλέσει ο Κώστας Καραμανλής, σπεύδει να τιμήσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ρίχνοντας νερό στον μύλο όλων όσοι μιλούν για στενές επαφές και σχέσεις μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών, αλλά και για την ενσωμάτωση λογής λογής σημιτικών στη «γαλάζια» κυβέρνηση, με προφανή σκοπό του πρωθυπουργού τη μετάλλαξη και αλλοίωση της ιστορικής «γαλάζιας» παράταξης.

Η συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αποψινή, τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει η Αννα Διαμαντοπούλου για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο Ιδρυμα Ελληνικός Κόσμος ξάφνιασε αρκετούς, παρά τη σχετική φημολογία των τελευταίων πολλών ετών.

Αυτό που είναι σε κάθε περίπτωση δύσκολο να χωνέψει κάποιος είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα χειροκροτήσει απόψε παρατεταμένα τον άνθρωπο οποίος πήγε χέρι χέρι με τη διαπλοκή, λεηλάτησε τη χώρα, βουλιάζοντάς τη στη διαφθορά και υποθηκεύοντας το μέλλον την, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την εθνική χρεοκοπία.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τα Ιμια, τα swaps ή το πάρτι των εργολάβων; Από το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, που βύθισε στην απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες, σε αυτό της Siemens, για το οποίο ο ίδιος ουδέποτε απολογήθηκε, παρά επέλεξε να κρυφτεί πίσω από το πρωτοπαλίκαρό του Τάσο Μαντέλη, ο Κώστας Σημίτης έχει βαρύ βιογραφικό στις σκιώδεις υποθέσεις, ενώ κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να λησμονήσει πως επί ημερών του «μεγαλούργησαν» υπουργοί όπως ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Αυτός είναι ο Κώστας Σημίτης τον οποίο θα τιμήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τελικά, στην προσπάθειά του να κρατήσει τις όποιες ισορροπίες, θα παρευρεθεί και στην εκδήλωση προς τιμήν της αείμνηστης Μαριέττας Γιαννάκου, στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Η υποκρισία και ο παραλογισμός περισσεύουν, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Κώστας Σημίτης υπήρξε ο βασικός πολιτικός αντίπαλος του Κώστα Καραμανλή, με τον τελευταίο, εξάλλου, να τον νικά στις εκλογές. Τον «αρχιερέα της διαπλοκής» θα τιμήσει όμως με την παρουσία της και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως άλλη πρόεδρος επί των… τιμών, αφού οι παρεμβάσεις της σε σημαντικά θέματα είναι είτε ανύπαρκτες είτε ακολουθούν πιστά τη γραμμή του κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί και το αποθεωτικό άρθρο του Γιώργου Φλωρίδη, υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τον Κώστα Σημίτη. Πρόκειται για έναν πολιτικό άνδρα γνωστό για τη συμμετοχή του στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ. Τι έγραψε ο Γιώργος Φλωρίδης για τον πρώην πρωθυπουργό (Protagon), στάζοντας μέλι; Οτι έχει διαδρομή με ταυτότητα και ότι «είναι από τους λίγους πολιτικούς και από τους ελάχιστους πρωθυπουργούς στον σύγχρονο πολιτικό μας βίο που πολιτεύτηκε φωναχτά και σταθερά, με μια καθαρή ιδεολογική ταυτότητα» και ότι «δικαιώθηκε»!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα