Αχτσιόγλου και Τεμπονέρας επισήμως πλέον η… νέα εσωκομματική αντιπολίτευση

Με την «Ομπρέλα» να αποτελεί παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ομάδα των 6+6, συνεπικουρούμενη από τον Διονύση Τεμπονέρα (δεξιά στην κεντρική φωτό) και άλλα στελέχη που προεκλογικά στήριξαν την Εφη Αχτσιόγλου (αριστερά στην κεντρική φωτό), αποτελεί εδώ και λίγες ώρες με τον πλέον επίσημο τρόπο την εσωκομματική αντιπολίτευση του κόμματος.

Στα κείμενά τους η ομάδα της Αχτσιόγλου και η ομάδα Τεμπονέρα ξεκαθαρίζουν πως παραμένουν εντός κόμματος, ωστόσο προεξοφλούν μια περίοδο μεγάλων εντάσεων με τον Στέφανο Κασσελάκη, με ορίζοντα το συνέδριο.

Η δεδομένη τους ωστόσο επιθυμία να αποτελέσουν εσωκομματική αντιπολίτευση στον νέο αρχηγό και στην ηγετική του ομάδα προσκρούει πάνω στον ύφαλο του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος στην εισηγητική του ομιλία ξεκαθάρισε πως θα είναι η τελευταία φορά που ασχολείται με τα εσωκομματικά, ενώ στο κλείσιμό του τόνισε πως έφτασε το τέλος των τάσεων.

Η επόμενη μέρα μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στον χώρο της αντιπολίτευσης εντός των τειχών, για τον οποίο φαίνεται πως θα διαγκωνιστούν οι Διονύσης Τεμπονέρας και Εφη Αχτσιόγλου, με κοινό ωστόσο αντίπαλο τον Στέφανο Κασσελάκη. Το εκρηκτικό κλίμα που υπάρχει αποτυπώθηκε και το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αντάλλαξαν… γαλλικά για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η ύπαρξη του Παύλου Πολάκη και της ηγετικής ομάδας του Κασσελάκη έκανε και τους δύο να κατεβάσουν τους τόνους και να προχωρήσουν ενιαία.

Στο κείμενο της ομάδας Αχτσιόγλου που υπογράφεται από τους Ηλιόπουλο, Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Φωτίου, Καρπόζηλο, Αναγνωστοπούλου, Κολτσίδα, Μπίστη, Σαμπατακάκη, Τζανακόπουλο και Τζούφη γίνεται ευθεία επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλεται από τους 11 ότι χρησιμοποιεί αντιδραστικά σχήματα από τη φαρέτρα της alt right και του εγχώριου αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, αλλά και ότι προχώρησε στον δρόμο της κατασκευής του «εσωτερικού εχθρού». Στο κείμενό τους αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά πως η ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές βαραίνει τον ίδιο και την ηγετική ομάδα, καθώς ο Στ. Κασσελάκης επέλεξε συνειδητά, αντί για τον δρόμο της σύνθεσης, τον δρόμο της κατασκευής του «εσωτερικού εχθρού».

Οι ίδιοι τονίζουν πως η λύση είναι η στροφή προς την Αριστερά και τη δημοκρατία, οι οποίες καταπατήθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή. Στο κείμενο Τεμπονέρα, που υπογράφεται από τους Χάρη Τσιόκα, Φώτη Λαμπρινίδη και Χρήστο Λαμπρίδη, ασκείται δριμιά κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη και τους χειρισμούς του, διαβεβαιώνουν ότι παραμένουν στον ΣΎΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ενώ διευκρινίζουν πως η συμπόρευσή τους δεν συνεπάγεται ένταξη σε επιμέρους συλλογικότητες. «Δεν είναι τώρα η ώρα για “δημοψηφίσματα” διαγραφών και διευθετήσεων, για ρυθμίσεις υποστηρικτικές σε ανασφάλειες προσώπων» σημειώνουν, ενώ διαβεβαιώνουν πως σέβονται το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας και συμπορεύονται.

Ωστόσο, δηλώνουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν λευκή επιταγή «ούτε σε μονοπρόσωπα όργανα ούτε σε συσπειρώσεις χωρίς ιδεολογικό πολιτικό βάθος. Ζητήσαμε και ζητάμε ένα εξωστρεφές συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο με κατάληξη το συνέδριο». Στο ίδιο κείμενο ασκούν αυστηρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη και στις επιλογές του και εξηγούν γιατί «αναγκάστηκαν» να αποχωρήσουν κατά την προχθεσινή (Σάββατο) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.


Ο Τζουμάκας τα βρόντηξε με σφοδρά πυρά

Την παραίτησή του από την Κ.Ε. υπέβαλε και ο Στέφανος Τζουμάκας. Στην επιστολή-καταγγελία του σημερινού προέδρου και της παλαιάς ιεραρχίας, στην οποία μιλάει και εξ ονόματος «όσων βάλαμε το κεφάλι μας στον ντορβά σε δύσκολες εποχές», διαπιστώνει ότι «το ψάρι βρομάει από το κεφάλι» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα ακέφαλο σώμα χωρίς ηγεσία».

Μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα το κόμμα «πηγαίνει συνέχεια από πολιτική ήττα σε πολιτική ήττα και μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχει κλείσει ο πολιτικός του κύκλος, μπορεί και νωρίτερα», προέβλεψε.

Στη χώρα, υπογράμμισε, «υπάρχει θέμα δημοκρατίας». Επέκρινε την προηγούμενη ομάδα στελεχών που «δεν μιλούσε πολιτικά – απλώς διεκδικούσε πόστα» και επέμεινε ότι ο Στ. Κασσελάκης είναι προϊόν της Goldman Sachs.


Δείτε επίσης: Διάλυση! Με δύο βουλευτές λιγότερους έμεινε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Δείτε επίσης: Εκρηκτική συνεδρίαση, με αποχωρήσεις, πρόταση μομφής κατά του προεδρείου και κόντρα για μια… αναπάντητη κλήση

Δείτε επίσης: Αρένα η αίθουσα της Κ.Ε. με το καλημέρα

Δείτε επίσης: Γ. Χαρβαλιάς: Ζητείται απολυμαντής για τον ΣΥΡΙΖΑ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα