Εκρηκτική συνεδρίαση, με αποχωρήσεις, πρόταση μομφής κατά του προεδρείου και κόντρα για μια… αναπάντητη κλήση

Αφορμή η απόρριψη του αιτήματος να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση για δημοψήφισμα και η ανάκληση των διαγραφών

Η συνεδρίαση του Σαββάτου σημαδεύτηκε από τις επεισοδιακές αποχωρήσεις της «Ομπρέλας», της ομάδας των 6+6, με την Εφη Αχτσιόγλου της ομάδας Τεμπονέρα αλλά και αρκετών μεμονωμένων στελεχών.

Στελέχη τους ισχυρίζονταν ότι αποχώρησαν τουλάχιστον 160 άτομα από τη διαδικασία, εγείροντας μάλιστα και ζήτημα νομιμοποίησης, μια και τα μέλη της Κ.Ε. είναι 300. Αντίθετα, προεδρικοί συνεργάτες υπολόγιζαν τους αποχωρήσαντες γύρω στους 70.

Αμέσως μετά την προεδρική ομιλία οι Εφη Αχτσιόγλου και Διονύσης Τεμπονέρας ανέβηκαν ταυτόχρονα στο βήμα, κίνηση που σηματοδοτεί, όπως ειπώθηκε, έναν νέο διαγκωνισμό για το ποιος θα εκφράζει στο εξής τη μειοψηφία, και ζήτησαν να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση για δημοψήφισμα και η ανάκληση των διαγραφών, μολονότι όλοι συμφωνούσαν ότι θέσεις των «τεσσάρων» ήταν πολιτικά απαράδεκτες.

Το αίτημά τους απορρίφθηκε με οριακή πλειοψηφία 4-3 από το προεδρείο, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να καταθέτει πρόταση μομφής κατά του προέδρου Π. Ρήγα, η οποία επίσης απορρίφθηκε. Αυτή ήταν και η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. «Πρόκειται για μια πρόταση βαθιά αντιδημοκρατική, αντικαταστατική σε κάθε περίπτωση και οπωσδήποτε προσβλητική και άκρως διχαστική για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε αποχωρώντας η Εφη Αχτσιόγλου, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ότι «δεν είναι εύκολο να γίνει συζήτηση υπό τη σκιά του δημοψηφίσματος».

Σε κοινό μήκος και ο Διονύσης Τεμπονέρας, που πρόταξε «σύνθεση και υπέρβαση», χαρακτήρισε την πρόταση περί δημοψηφίσματος «αντικαταστατική», «αντιδημοκρατική» και «βαθιά διχαστική», ενώ σε σχετικό ερώτημα για το μέλλον, απάντησε ότι «είναι όλα ανοιχτά».

Με τη σειρά της, η Εφη Αχτσιόγλου διέψευσε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα νωρίς το Σάββατο από τον Σ. Κασσελάκη με σκοπό την καταλλαγή. «Υπάρχει κλήση αναπάντητη στις 11.32» άφηναν να διαρρεύσει χθες προεδρικοί συνεργάτες, για να απαντήσουν κύκλοι της Εφη Αχτσιόγλου, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στην αίθουσα, ότι δεν διαμορφώνεται με αναπάντητες η πολιτική.

«Αποχώρησαν γιατί δεν τους έβγαιναν τα κουκιά» ισχυρίζονταν οι προεδρικοί, προσθέτοντας ότι παραδοσιακά οι ψηφοφορίες ακολουθούν στη δεύτερη μέρα εργασιών. Την ίδια ώρα η Ολγα Γεροβασίλη, που χαρακτήρισε «θεσμικό λάθος» το δημοψήφισμα, έλεγε ότι «τα διαδικαστικά μπορεί εύκολα κάνεις να τα μετατρέπει σε πολιτικά, αλλά αυτό είναι συχνά ένα τρικ».


Δείτε επίσης: Διάλυση! Με δύο βουλευτές λιγότερους έμεινε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Δείτε επίσης: Αχτσιόγλου και Τεμπονέρας επισήμως πλέον η… νέα εσωκομματική αντιπολίτευση

Δείτε επίσης: Αρένα η αίθουσα της Κ.Ε. με το καλημέρα

Δείτε επίσης: Γ. Χαρβαλιάς: Ζητείται απολυμαντής για τον ΣΥΡΙΖΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα