Βιβλίο για τη Γάζα το δώρο του Ερντογάν

• Δεν πρέπει να αισθάνθηκε και τόσο καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το δώρο που του έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν. Σταθερός υποστηρικτής των Παλαιστινίων και πολέμιος του Νετανιάχου, ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε στον πρωθυπουργό ένα βιβλίο για τη Γάζα. Δώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό, δεδομένης της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή και της διαφορετικής προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας.

• Ο διερμηνέας του Τούρκου προέδρου αποκάλεσε κάποια στιγμή τον Κυριάκο Μητσοτάκη «Κωνσταντίνο». Η… σκιά και το όνομα του πατέρα του κυνηγούν τον πρωθυπουργό.

• Δεν υποδέχτηκε τον Τούρκο πρόεδρο στο Μέγαρο Μαξίμου μόνο ο πρωθυπουργός, αλλά και ο σκύλος του, ο Πίνατ, που στα φωτογραφικά και τηλεοπτικά πλάνα ήταν ανάμεσα στους δύο ηγέτες διεκδικώντας το δικό του μερίδιο δημοσιότητας και δόξας. Δεν ξέρουμε αν ήταν και στη… συνάντηση των δύο ο Πίνατ, πάντως ο Τούρκος δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, ούτε καν τον κοίταξε!

• Περίπου 10 αυτοκίνητα περιελάμβανε η συνοδεία του Τούρκου προέδρου, που βρισκόταν σε «ασφυκτικό κλοιό».

• Οταν ο Τούρκος πρόεδρος έμπαινε στο Προεδρικό Μέγαρο, οι κάμερες «συνέλαβαν» άνδρες της ασφάλειάς του να μεταφέρουν με μεγάλη προσοχή το δώρο του προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που ήταν ένα βάζο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσέφερε, από την πλευρά της, στον Τούρκο πρόεδρο μια μαρμάρινη πιατέλα.

• Ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα, ψάρι, καλαμαράκια, χαλβά και φρούτα είχε το γεύμα εργασίας της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο παρακάθησαν ο πρωθυπουργός, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι υπουργοί τους.


Δείτε επίσης: Χάος στην Αθήνα λόγω των μέτρων ασφαλείας!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα