Ολα καλά με Τουρκία για τον Γεραπετρίτη

Ο Ελληνας υπουργός κάνει ότι δεν βλέπει τις προκλήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο, και ειδικά στη Ζουράφα

Από τη στιγμή που ο Γιώργος Γεραπετρίτης έσκυψε ατιμωτικά το κεφάλι μπροστά στον ψευτοχαλίφη Ερντογάν μέχρι το πάτωμα, μεταδίδοντας κάκιστο παιδαγωγικό μάθημα, δεν έχει σταματήσει τον κατήφορο. Καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, έκανε το μαύρο άσπρο, ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα δεν ετεροκαθορίζεται στις αμυντικές επιλογές της αναφορικά με την προμήθεια των αεροσκαφών F-35, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ενισχύσει την άμυνα της χώρας και ότι γενικώς οι σχέσεις με την Τουρκία διάγουν περίοδο αιθρίας!

Τέτοια λόγια μόνο ένας θρασύς πολιτικός κομπογιαννίτης μπορεί να υποστηρίξει δημόσια, όταν η ίδια η πραγματικότητα τον χλευάζει κατάστηθα. Ας δούμε, όμως, τα γεγονότα. Η προμήθεια των αμερικανικών F-35, πάγια επιδίωξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη την τελευταία 5ετία, έχει σκαλώσει στα ανατολίτικα παζάρια του Ερντογάν με τις ΗΠΑ. Ως κι οι πέτρες -εκτός από τον… βράχο Γεραπετρίτη- γνωρίζουν ότι ο ψευτοσουλτάνος παζαρεύει τη συγκατάθεσή του για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με την προμήθεια νέων F-16 και την αναβάθμιση των παλαιότερων στη χώρα του, όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία».

Το αποτέλεσμα είναι να παρατείνουν οι «φίλοι» μας Αμερικανοί, στους οποίους η κυβέρνηση «τα έχει κατεβάσει», την έγκριση του ελληνικού αμυντικού προγράμματος για να μην προσθέσουν παραπάνω προβλήματα στις σχέσεις Ουάσινγκτον – Αγκυρας. Από την άλλη, όπως αποκάλυψε και πάλι η «δημοκρατία», η Τουρκία, για δεύτερη φορά μέσα στους τελευταίους περίπου δυόμισι μήνες, ανήγγειλε εκ νέου εγγράφως, επισήμως και διεθνώς ότι τμήμα της ελληνικής κυριαρχίας της βραχονησίδας Ζουράφα βρίσκεται μέσα στο FIR Κωνσταντινούπολης, εντός του οποίου η Τουρκία έχει αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Οπως έγραψε η Κύρα Αδάμ, «πρόκειται για τη σοβαρότερη μέχρι τώρα παράνομη, προκλητική και επιθετική κίνηση της Αγκυρας, μόλις έναν μήνα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Αθήνα και την υπογραφή της άνευ δεσμευτικής ουσίας Διακήρυξης των Αθηνών, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη αδύναμη και απρόθυμη να αντιδράσει αποτελεσματικά, με διεθνή καταγγελία της Τουρκίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στον ΙCΑΟ, εξυπηρετώντας έτσι το πλαστό για τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική κυριαρχία κλίμα ηρεμίας και καλής γειτονίας που διαφημίζει η κυβέρνηση στο Αιγαίο και κρύβει παραχώρηση ελληνικής κυριαρχίας». Επίσης η Τουρκία ετοιμάζει δοκιμές S-400 δίπλα σε Ρόδο, Καστελόριζο. Προφανώς στο πλαίσιο της… φιλίας.

«Δεν έχει τεθεί ζήτημα κυριαρχίας»

Πώς το ερμηνεύει αυτό ο ευλύγιστος Γεραπετρίτης; Οτι «από την πλευρά της Τουρκίας δεν μας έχει τεθεί ποτέ ζήτημα κυριαρχίας»! Οπως ισχυρίστηκε… αγέρωχα ο άγρυπνος φρουρός της πατρίδας, «ακούω τακτικά τη συζήτηση για την αποστρατιωτικοποίηση ή για τις γκρίζες ζώνες. Δεν έχουμε συζητήσει, αλλά δεν μου έχει τεθεί και ποτέ ένα τέτοιο θέμα, κ. Αυτιά, και σας λέω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα το επέτρεπα να τεθεί».

Συνεπαρμένος από τη βουκολική εικόνα που φιλοτέχνησε, υποστηρίζοντας ότι πλέον με την Τουρκία έχουμε περάσει σε ήρεμα νερά, πρόσθεσε: «Ξέρετε, είναι τεράστιο το όφελος από το ότι πλέον δεν έχουμε παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο». Ειδικά για τα αεροσκάφη ισχυρίστηκε: «Θα είμαι απολύτως κατηγορηματικός: αισθάνομαι ότι το ζήτημα των F-35 θα λήξει. Είναι ένα θέμα χρόνου». Ε, αφού το αισθάνεται ο Γεραπετρίτης…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα