«Αυτοκτονία» του Κασσελάκη για τον γάμο των ομοφύλων

Χείρα βοηθείας στον στριμωγμένο Μητσοτάκη η ακατανόητη απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει
το νομοσχέδιο

Ο Στέφανος Κασσελάκης «αυτοκτόνησε» πολιτικά χθες το βράδυ σε πανελλήνια μετάδοση. Οσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη που παραχώρησε (Star) για το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων είδαν έναν εισαγόμενο πολιτικό αρχηγό, ο οποίος δεν έχει την παραμικρή ιδέα για τον τόπο στον οποίο προσγειώθηκε και αποτελεί ξένο σώμα στις παραδόσεις του και στο στέρεο ήθος που συνέχει την ελληνική κοινωνία. Οπως ξεκαθάρισε χωρίς περιστροφές, ο κόσμος να χαλάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο παρά τις καθολικές αντιδράσεις!

Το χειρότερο για το κόμμα που εκπροσωπεί είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να ανασύρει από τα βαθιά πολιτικά αδιέξοδα στα οποία με καιροσκοπισμό βυθίστηκε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τείνοντας γενναιόδωρα χείρα βοηθείας. Ταυτόχρονα, φρόντισε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ο ίδιος, καθόσον μετά τις παλινωδίες και τους μετεωρισμούς των προηγούμενων ημερών σύρθηκε τελικά στην υποστήριξη μιας κυβερνητικής θέσης η οποία προκαλεί και βρίσκεται εξόφθαλμα σε αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα.

Την ίδια ώρα άφησε ανοιχτό το πεδίο στον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τον οποίον διαγκωνίζεται για το ποιος θα είναι δεύτερος στην κούρσα του πολιτικού και εκλογικού ανταγωνισμού. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τηρώντας μια πιο συνετή στάση, έχει τώρα την ευκαιρία να δρέψει τη λαϊκή δυσαρέσκεια από μια ρύθμιση που κλονίζει τα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας.

Παρά τις, λιγοστές είναι η αλήθεια, αντίθετες φωνές εντός κόμματος, όπως της εξέχουσας καθηγήτριας Αθηνάς Λινού, η οποία πρότεινε η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια μέσω παρένθετης μητέρας να εξεταστεί από ειδική επιτροπή ηθικής και δεοντολογίας, και του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, ο Στ. Κασσελάκης εμφανίστηκε χθες ανένδοτος. Οπως διαβεβαίωσε, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους ψοφοδεείς βουλευτές της Ν.Δ. που έτρεμαν τις συνέπειες, το νομοσχέδιο του Κ. Μητσοτάκη θα περάσει στη Βουλή «χάρη στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ» και αυτό, όπως δήλωσε με καμάρι, «πρέπει να το γνωρίζουν όλοι»! Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε μια κωμική επίδειξη αποφασιστικότητας δήλωσε ότι στην ψηφοφορία στη Βουλή θα θέσει και θέμα κομματικής πειθαρχίας, απειλώντας με διαγραφές τους απείθαρχους!

Η επική κωλοτούμπα Κασσελάκη, ο οποίος άλλαξε στάση μέσα σε λίγες μόλις ώρες, σκόρπισε χαμόγελα στο Μαξίμου και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ξεφτιλίστηκε προτείνοντας στους διαφωνούντες βουλευτές του να αποφύγουν την ψηφοφορία. «Πρόκειται για στάση πολιτικής δειλίας το να ωθεί τους βουλευτές του κόμματός του στην αποχή για θέματα ατομικών δικαιωμάτων» σχολίασε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με αυτά. Θα βάλω και θέμα κομματικής πειθαρχίας. Εμείς δεν θα σταθούμε εμπόδιο στη νομική πρόοδο». Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι σε ιδιωτική συνομιλία ο πρωθυπουργός τού είχε δηλώσει ότι θα έφερνε το νομοσχέδιο στη Βουλή, απλά «περίμενε το κατάλληλο timing»…

Το νομοσχέδιο, επανέλαβε ο Στ. Κασσελάκης, «θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι εγωιστικό αυτό που θέλω. Η αγάπη κάνει την οικογένεια». Δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τον Κ. Μητσοτάκη για το ζήτημα της παρένθετης μητρότητας, λέγοντας ότι «εργαλειοποίησε μικροπρεπώς» το όνομά του, ενώ βολές κράτησε και για τον Ν. Ανδρουλάκη, σχολιάζοντας ότι η στάση του είναι καιροσκοπική και προσβλέπει στην πολιτική εκμετάλλευση. Αναφερθείς, τέλος, στη στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη, δήλωσε λακωνικά: «Η ζεστασιά που με αγκάλιασε λέει πολλά». Υπενθυμίζεται ότι για το πρόβλημα της ακρίβειας ο Στ. Κασσελάκης θα μιλήσει προσεχώς…


«Ο Μητσοτάκης με ήθελε υπουργό του»

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιβεβαίωσε, για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα, αυτό που είχε δηλώσει στη συνέντευξή του ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Μανώλης Καπνισάκης, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τού είχε προτείνει να γίνει υπουργός στην κυβέρνησή του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, μάλιστα, ότι διαθέτει και στοιχεία. Η άλλη επιβεβαίωση, διά στόματος Κασσελάκη, ήταν για το δάνειο των 230.000 ευρώ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για να πληρωθούν εργαζόμενοι των κομματικών ΜΜΕ, το δώρο των εργαζομένων, καθώς και για ότι θα πάει φαντάρος τον Μάρτιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα