Ολοι ευχαριστημένοι από… τη φιλοξενία!

Στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ευκαιρία για σύσφιξη των σχέσεων στις Σπέτσες, όμως μένει να φανεί ο πολιτικός αντίκτυπος της σύναξης

Από τεχνικής πλευράς το τριήμερο που οργάνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες κρίνεται απολύτως επιτυχές. Οι 33 επισκέπτες αναχώρησαν από το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία του προέδρου αλλά και το αποτέλεσμα της δουλειάς, η οποία, όπως λένε, ήταν σημαντική και άκρως ωφέλιμη. Αφετέρου, η υποχρεωτική συνάφεια επί 20 ώρες στον ίδιο χώρο επέτρεψε την ανάπτυξη σχέσεων οικειότητας και την τόνωση των δεσμών της ομάδας.

  • Του Γιώργου Χατζηδημητρίου

Στο πολιτικό επίπεδο, μένει να φανεί τώρα ποιος είναι ο αντίκτυπος αυτής της πρωτόγνωρης για τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρηματικού τύπου, διαδικασίας, καθώς όσα διημείφθησαν εντός των περίκλειστων τειχών δεν φρόντισε κανείς να γίνουν γνωστά ευρύτερα, με αποτέλεσμα η πολυδιαφημισμένη σύναξη των Σπετσών να εξαντληθεί στην περιοχή του κοσμικού ενδιαφέροντος.

Το κυρίαρχο ζήτημα που απασχολεί βουλευτές και υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη μοιάζει ακόμα και τώρα εκκρεμές, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί χωρίς «προσωπικό ασφαλείας», ένα Πολιτικό Κέντρο δηλαδή γύρω από την ηγεσία, που θα εξετάζει τα σημαντικά γεγονότα και θα ιεραρχεί τις επείγουσες προτεραιότητες χαράζοντας στιβαρή γραμμή. Στη βάρδια ο «μηχανοδηγός» (ο Στ. Κασσελάκης) είναι μονάχος του την ώρα που το κόμμα αντιμετωπίζει υπαρξιακές προκλήσεις, αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου. Αυτή η προσωποπαγής λειτουργία του κόμματος, όπως αναγνωρίζουν και στελέχη που στήριξαν τον πρόεδρο σε όλες τις μάχες του τελευταίου τριμήνου, παράγει αμηχανία, θολώνει τις στρατηγικές επιδιώξεις και καθηλώνει τον ΣΥΡΙΖΑ στα αβαθή μιας υπέρμετρης κινητικότητας του προέδρου, η οποία όμως δεν προκαλεί αντίστοιχου βάρους πολιτικά αποτελέσματα.

Κατά πληροφορίες, ο Στ. Κασσελάκης έδειξε να αντιλαμβάνεται κάποιες «προβληματικές» πτυχές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και αυτός ήταν ο λόγος που ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματος να του επισημαίνουν αστοχίες και λάθη. Για το θέμα του γάμου των ομοφύλων άντως και την κομματική πειθαρχία δεν βγήκε κάποιος σοφότερος, αν και η Αθηνά Λινού ζήτησε η ψηφοφορία στη Βουλή να είναι μυστική…

Με σημαντική καθυστέρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει τώρα σε αντιπολιτευτική προμετωπίδα το οξύτατο πρόβλημα της ακρίβειας, που έχει γονατίσει τον λαό. Θα ακολουθήσει η διοργάνωση δύο Περιφερειακών Συνεδρίων στις 3 και στις 10 Φεβρουαρίου στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία αντίστοιχα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τη γραμματέα της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη, θα αρχίσει ενημερωτική εκστρατεία, η οποία αρθρώνεται σε τέσσερα στάδια:

– Ο ίδιος ο πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ηλεκτρική ενέργεια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα και τα βιομηχανικά αγαθά, στη στέγη, για τη δημιουργία παρατηρητηρίου τιμών, για τη μείωση του κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, για τη βελτίωση των ελεγκτικών μηχανισμών.

– Θα συσταθεί παρατηρητήριο τιμών για 66 βασικά αγαθά, που θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και θα εκδίδεται δελτίο με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

– Θα οργανωθεί διαδικτυακή καμπάνια.

– Ως τελικό βήμα, θα γίνει η κατάθεση στη Βουλή σχετικού πολυνομοσχεδίου.

Εν γένει, οι παρουσιάσεις δεν ξέφυγαν από την κοινοτοπία. Ο τομεάρχης Οικονομικών Νίκος Παππάς τόνισε ότι θα πρέπει να ετοιμαστούν προτάσεις που θα αφορούν:

• τη θέσπιση της προοδευτικής φορολόγησης φυσικών και νομικών προσώπων και

• τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και την προστασία της α’ κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης.

Από πλευράς του, ο τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής Βασίλης Κόκκαλης υπογράμμισε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μια νέα εθνική αγροτική πολιτική, η οποία θα βασίζεται σε τρεις άξονες:

• στην οργάνωση των παραγωγών σε υγιή συνεργατικά σχήματα,

• στην εκπαίδευση και τη σύνδεσή της με την παραγωγική δραστηριότητα και

• στην κατοχύρωση του αγροτικού επαγγέλματος.

Αναφορικά με την Εθνική Αμυνα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης πρότεινε μεταξύ άλλων: Επανεξέταση του σχεδιασμού των Ε.Δ. με κριτήρια την προτεραιοποίηση, την οικονομία δυνάμεων, τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, τις νέες τεχνολογίες και την εμπέδωση των συμπερασμάτων από τις τελευταίες ένοπλες συγκρούσεις, συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, μείωση της υπάρχουσας διασποράς (αποχαρακτηρισμός μη επιχειρησιακών στρατοπέδων) και ανασυγκρότηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, (δημιουργία υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας) και νέο νομοθετικό πλαίσιο περί αμυντικών προμηθειών των Ε.Δ., ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και χωρίς καθυστερήσεις, και αύξηση αποδοχών του προσωπικού. Η «κοινωνική θητεία» Κασσελάκη εγκαταλείπεται. Ενδιαμέσως, η Δώρα Αυγέρη ανέπτυξε τεχνικές για την ασφαλή χρησιμοποίηση των κοινωνικών δικτύων.


Εριστικός ο Πολάκης, τα έβαλε με τους ρεπόρτερ

Ζήλεψε τη δόξα του Γιώργου Νταλάρα ο Π. Πολάκης, ο οποίος, χωρίς να έχει τα δίκια του κορυφαίου καλλιτέχνη, τα έβαλε με τους πολιτικούς συντάκτες που είναι διαπιστευμένοι επίσημα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Μη με αναγκάσετε να σας πω αυτά που σας είπε ο Νταλάρας» είπε εριστικά… Μήπως θέλει να πάψουν να ασχολούνται με το κόμμα του;


Πέταξαν τη σκούφια τους οι βουλευτές και θέλουν να το επαναλάβουν

«Οι Σπέτσες δεν είναι Μύκονος, θα το κάνουμε κάθε φορά σε διαφορετικό τόπο» δήλωσε η γραμματέας της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη, προαναγγέλλοντας νέα συνάντηση εντός του θέρους, σε μέρος όχι ιδιαίτερα τουριστικό. «Ηταν ωραίο το τριήμερο γιατί ήταν παραγωγικό» δήλωσε και ο Πέτρος Παππάς, που πέταξε τη σκούφια του, όπως πολλοί άλλοι.

Η εξοχή ανανέωσε τις διαθέσεις της Ομάδας. Τις εντυπώσεις έδρεψε στο τραγούδι η Καλλιόπη Βέττα, που έχει σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή, έχοντας συνεργαστεί με ογκόλιθους όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και ο Μίμης Πλέσσας. Για τις χορευτικές επιδόσεις της απέσπασε κολακευτικά σχόλια η Κυριακή Μάλαμα, τομεάρχης Πολιτισμού.

Στο εξοχικό του ο πρόεδρος είχε φροντίσει για τυρόπιτες και μπουφέ ακόμα και για χορτοφάγους για να σπάσει η πείνα, ενώ το δείπνο του Σαββάτου οργανώθηκε στο αγαπημένο στέκι στη γειτονιά του Στέφανου Κασσελάκη «Το νερό της αγάπης» και περιελάμβανε ψάρι και ζυμαρικά με σάλτσα. Οι βουλευτές αποχαιρέτησαν το νησί με μικρά ενθύμια που τους πρόσφερε ο Δήμος Σπετσών δίνοντας σε καθέναν/μια ένα κουτί αμυγδαλωτά και ένα βιβλίο για τις Σπέτσες.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα