«Αλληλομαχαιρώματα» για το ευρωψηφοδέλτιο

Ιδιαίτερα βαρύ φαίνεται πως είναι το κλίμα στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, με τα κεντρικά στελέχη του κόμματος να δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων για το χρυσό εισιτήριο του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου, που θα τους οδηγήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με τη Νέα Δημοκρατία να είναι δεδομένα πρώτη δύναμη και τα στελέχη της να αναμένουν την εκλογή 8-10 ευρωβουλευτών, φαίνεται πως έχουν αρχίσει για τα καλά τα εσωκομματικά μαχαιρώματα, ώστε οι διεκδικητές να φτάσουν όλο και πιο κοντά στον επιδιωκόμενο στόχο έναντι των αντιπάλων τους.

Στη δυσκολότερη θέση φαίνεται πως βρίσκονται οι ευρωβουλευτές οι οποίοι έχουν συμπληρώσει ήδη δύο θητείες, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει ως στόχο την ανανέωση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως είχε διαμηνύσει την απόφασή του αυτή, ωστόσο το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως έχει αναθεωρήσει, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ο πρώην βουλευτής και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπάμπης Παπαδημητρίου, λειτουργώντας είτε σαν λαγός είτε αυτοβούλως, άφησε την περασμένη εβδομάδα αιχμές κατά της κυρίας Βόζεμπεργκ, λέγοντας ότι «υπάρχει θέμα μεγάλο και βαρύ με τη Βόζεμπεργκ».

Οταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αμέσως τι εννοεί, είπε «υπάρχει θέμα, έχω δεσμευτεί να μη μιλήσω δημοσίως γι’ αυτό, υπάρχει θέμα και βαρύ. Νομίζω πως είναι σε φάση επίλυσης». Η αναφορά αυτή του πρώην βουλευτή προκάλεσε την αντίδραση της «γαλάζιας» ευρωβουλευτή, που προανήγγειλε πως θα προσφύγει κατά του Μπάμπη Παπαδημητρίου για τις δηλώσεις του αναφορικά με την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές. Σε ανάρτησή της η κυρία Βόζεμπεργκ σημειώνει: «Κανένα απολύτως θέμα δεν είχα ποτέ, ούτε έχω εγώ! Αντιθέτως θέμα έχει ο κος Μπάμπης Παπαδημητρίου @babis2019, που αυθαίρετα και απρόκλητα μου επιτίθεται, θίγοντας την υπόληψή μου την οποία θα προστατέψω με κάθε νόμιμο τρόπο! Οφείλει να ανακαλέσει άμεσα δημόσια».

Ο Παπαδημητρίου σε δηλώσεις του στο Action24 μίλησε για ένα θέμα «μεγάλο και βαρύ» που ακόμα δεν έχει λυθεί». Υπενθυμίζεται πως οι παρατηρήσεις του κ. Παπαδημητρίου είναι η δεύτερη φορά που προκαλούν την οργισμένη αντίδραση στελεχών της Ν.Δ., καθώς πριν από λίγους μήνες ο κ. Κικίλιας είχε βγει εκτός εαυτού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα