Προδοτική δήλωση από Στυλιανίδη

Θύελλα αντιδράσεων στη Βουλή από τον ισχυρισμό του υπ. Ναυτιλίας ότι «η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική»

Σάλος ξέσπασε στην Ολομέλεια από την απαράδεκτη αναφορά του -Κύπριου- Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η μισή Κύπρος είναι τουρκική, αρνούμενος μάλιστα να ανακαλέσει, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι η φράση αυτή δήθεν… χρησιμοποιείται στη Μεγαλόνησο.

Ολα άρχισαν όταν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υποστήριξε πως οι μάχες του Ελληνισμού για την υπεράσπιση της Κύπρου πρέπει να συνυπολογίζουν τον συσχετισμό δυνάμεων, σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε σε νέες εθνικές τραγωδίες, όπως του 1974.

Οργή

«O ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια στην Κύπρο. Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική» ανέφερε ο υπουργός στην Ολομέλεια όπου συζητείται η κύρωση μνημονίου για τη ναυτιλία, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους παριστάμενους βουλευτές. «Είπατε εν τη ρύμη του λόγου σας για την Κύπρο ότι η μισή είναι τουρκική. Αυτό πρέπει να ανακληθεί. Είμαι βέβαιη ότι δεν το εννοούσατε έτσι» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία διαδέχτηκε στο βήμα τον υπουργό. Η προκλητική αναφορά του Χρήστου Στυλιανίδη προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής Λύσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Κώστα Χήτα να του ζητά να ανακαλέσει, καθώς και να διαγραφεί η σχετική φράση από τα πρακτικά της Βουλής.

«Eχετε τη δυνατότητα να παρέμβετε στα πρακτικά και να το διαγράψετε, ζήτησα από τους συνεργάτες μου να ακούσω το απόσπασμα και το είπατε χωρίς εισαγωγικά. Είπατε ήδη ότι η μισή Κύπρος είναι τουρκική και μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Να διορθώσετε στα πρακτικά αυτά που είπατε στη Βουλή των Ελλήνων ότι η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου. Απαντώντας στα δικαιολογημένα πυρά, ο Χρήστος Στυλιανίδης εμφανίστηκε αμετανόητος, καθώς ισχυρίστηκε πως τη συγκεκριμένη διατύπωση τη χρησιμοποιούν και στη Μεγαλόνησο και πως, σε κάθε περίπτωση, η αναφορά του υπήρξε εντός εισαγωγικών.

«Είναι μια διατύπωση η οποία ακούγεται με ακριβώς τις ίδιες λέξεις και στην κυπριακή Βουλή, ακόμα και από προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ακόμα και στην Κύπρο, προς Θεού. Ακούστηκε ότι παραχώρησα μισή Κύπρο. Εγώ είμαι πολεμιστής της Κύπρου και όλοι γνωρίζουν τους αγώνες που έδωσα για την πατρίδα μου. Είναι σε εισαγωγικά η φράση αυτή και ελπίζω έτσι να καταγραφεί στα πρακτικά» απάντησε ειδικότερα ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επέμεινε στην αρχική του διατύπωση.

Μάλιστα, κούνησε και το δάχτυλο στην αντιπολίτευση, εγκαλώντας την επειδή, όπως είπε, παρέκαμψε όσα είπε σχετικά με το Κυπριακό. «Οι κοινές μάχες του Ελληνισμού για να επιβιώσει ο Κυπριακός Ελληνισμός στην Κύπρο πρέπει να είναι μάχες συνετές με επίγνωση του συσχετισμού δυνάμεων. Γιατί αυτό που έγινε το 1974 και το υπονόησα, αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα αρνηθούν τη ρεαλιστική πραγματικότητα, τότε ο Κυπριακός Ελληνισμός όχι απλά κινδυνεύει, αλλά θα βρεθεί προ σκληρών διλημμάτων – και, δυστυχώς, ο Ελληνισμός, όπως έχει συμβεί και σε άλλες τραγωδίες, θα βρεθεί προ νέας εθνικής τραγωδίας» υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα